Willem Verbeke – een genie op het gebied van Sales
Willem Verbeke – een genie op het gebied van Sales
/ Geschreven door Ruth Kremer
Willem Verbeke – een genie op het gebied van Sales

Door: Marie-José van den Kommer

Professor Willem Verbeke is de wetenschappelijke bron waar het Instituut voor Sales Talent haar kennis uit put. Door onze intensieve samenwerking kunnen wij onze talenten opleiden  en kennis laten nemen van de laatste wetenschappelijke bevindingen. Hierdoor is het tevens mogelijk voor onze talenten om deel te nemen aan wetenschappelijke onderzoek. Tijd om eens een artikel te wijden aan Willem, wie is Willem Verbeke en waarom vinden wij hem zo interessant?

Willem is een markante man, als je hem eens hebt ontmoet, zul je hem niet snel vergeten. Hij is eind 50, geboren in België en in eerste aanblik het stereotype van een professor; lichtelijk verstrooid en levend in zijn eigen wereld met complexe gedachten.

Willem Verbeke is de enige hoogleraar Sales & Account Management in Nederland en werkzaam aan de Erasmus Universiteit. Hij schrijft sinds boeken 1990 en doet onderzoek in de gebieden van neuro economics, kennisintensieve bedrijven, leiderschap en beloningssystemen. Zie zijn website voor een uitgebreide CV.

 Als hij begint te spreken, raak je eerst gefascineerd door zijn accent. Al heel snel maakt dit plaats voor een honger naar wat deze man te vertellen heeft. Willem vertelt interessante stof met een flinke dosis humor.  Aan de hand van leuke anekdotes en simpele voorbeelden, weet hij zijn wetenschappelijke kennis heel helder over het voetlicht te brengen. Mij boeit hij van het begin tot het eind.

 Leer je Willem beter kennen, dan weet je dat hij een zeer innemend persoon is. Die kan werken als een enorme motivator en die jou het beste uit jezelf wil laten halen. Hij is zeer kritisch en perfectionistisch en maakt zijn keuzes zeer gedegen; zorgt dat hij geen enkele keer zijn missie en visie uit het oog verliest.

In zijn onderzoeken waarin hij o.a. kijkt naar DNA, hersenscans en gedrag van (top) verkopers, komt hij tot nieuwe inzichten o.a. op het gebied van:

Wat is een goede verkoper?

Hoe kunnen we verkopers beter maken?

Welke hersenactiviteiten worden geactiveerd tijdens het verkoopproces?

Zie hier een presentatie van Willem om een beeld te krijgen van zijn werk:

Ik ben er van overtuigd dat Willem baanbrekend onderzoek verricht om het Sales vak op de kaart te zetten. Door hem zijn verkoopafdelingen over 10 jaar goed georganiseerde professionals die hun vak beheersen en op effectieve wijze de inkomsten van de onderneming stroomlijnen.

Reacties op "Willem Verbeke – een genie op het gebied van Sales"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *