Werken als Sales Advisor voor Xiaomi iets voor jou?
Werken als Sales Advisor voor Xiaomi iets voor jou?
/ Geschreven door Ruth Kremer
Werken als Sales Advisor voor Xiaomi iets voor jou?

Werken als Sales Advisor voor Xiaomi iets voor jou? Wanneer je werkt aan een commercieel ijzersterk cv dan is dit zeker iets om te overwegen. Een Sales Advisor is een verkoper die vanuit service- en behoefte perspectief de klant helpt bij het maken van de juiste aankoopbeslissing. Jouw doel is pas behaald wanneer de klant blij en tevreden de winkel uitloopt met een product passend bij zijn of haar behoeften en wensen. En leuk voor jou; bedrijven zijn altijd op zoek naar mensen die hier goed in zijn!

Geen verkoper maar (Sales) Adviseur!

Als Sales Advisor voor Xiaomi is dat ook een van jouw belangrijkste verantwoordelijkheden. En dat maakt het werken ook zo ontzettend leuk en waardevol omdat je echt adviseert. Je gaat het gesprek aan vanuit een oprechte interesse in jouw klant. Luistert aandachtig, vat samen en vraagt door (LSD-techniek) om zo tot de kern van wensen en behoeften te komen. Specifieke specs, camera eisen, uiterlijke kenmerken en natuurlijk prijs neem je daarin mee. En vanuit dat oogpunt breng je jouw advies uit voor een specifiek type of model. Je treedt op als echte kennisbroker, voedt de klant met de juiste informatie maar laat vooral ook zien dat jouw advies gekoppeld is aan de behoefte. En dat het ‘veilig’ is voor de klant om te beslissen; ‘het past immers bij wat ik wil en verwacht.’ 

Werken als Sales Advisor voor Xiaomi; past in een ijzersterk cvSales Advisor Xiaomi

Het werken als Sales Advisor voor Xiaomi is super leerzaam! En waarom deze baan in een ijzersterk commercieel cv past leggen we je hier uit. Onterecht wordt er vaak wat negatief gedacht over het verkoopvak en daar vallen ook de Sales Advisors onder. Je staat toch alleen in een winkel? Beetje praatjes houden met mensen… Dat kan toch iedereen? ‘You could not be more wrong.’ Verkoop is echt een vak. Een deskundigheid. En gericht en adviserend verkopen is helemaal niet zo makkelijk maar levert je ontzettend veel op.

  • Je verbetert in no time jouw communicatieve vaardigheden (verbaal & non-verbaal);
  • Leert gesprekstechnieken toepassen om mensen op de juiste manier in beweging te zetten;
  • Ontwikkelt mensenkennis: weet diverse mensentypen te onderscheiden (heel waardevol bij samenwerken);
  • Wordt een meester in tactisch relatiebeheer; je moet immers goed leren samenwerken met concurrerende collega’s;
  • Verkoopvaardigheden: je leert verkooptechnieken toepassen maar leert ook jezelf te verkopen!
  • Werkt aan een ijzersterk cv; Xiaomi als Internationaal bedrijf en doorgewinterde verkoopskills;
  • Kennisbroker op gebied van telecom; er is straks niets wat jij niet weet over telefoons en gadgets en kunt die kennis delen!
  • Leert verantwoordelijkheid dragen en resultaat- en targetgericht werken;
  • En niet geheel onbelangrijk; bewustwording van jouw eigen presentatie; de impact van houding en uitstraling.

Dat leer je allemaal niet wanneer je bij de Albert Heijn Teamleider blijft;) En ook niet als je in de horeca blijft hangen en biertjes serveert.

Werken als Sales Advisor voor Xiaomi iets voor jou?

Daar heb je wel nog een portie doorzettingsvermogen, enthousiasme voor het merk en verkoopvak en natuurlijk een klein beetje fingerspitzengefühl voor nodig! Maar de rest kunnen wij je allemaal leren voordat je aan de slag gaat.

Onze Sales Advisor Xiaomi krijgt:
✔️Een eigen Xiaomi shop in de MediaMarkt (staat goed op je cv!)
✔️Vast dienstverband, vaste uren maar flex of freelance kan ook;)
✔️Lekker basissalaris + bonusregeling en extra’s daar nog bovenop!
✔️Topnotch salestraining Masterclass Sales & Accountmanagement
✔️Een baan met carrièrekansen en doorgroei naar een Field Accountmanager positie of Senior Sales!

Bij CatchYourTalent maken wij letterlijk topverkopers en bieden je dus ook een perfecte baan wanneer je nog geen ervaring hebt. Heb je een commerciële ambitie, wil je een eigen bedrijf starten of straks na het afstuderen op een hogere positie instromen in het bedrijfsleven? Ga dan aan de slag als Sales Advisor! is telecom niet je ding? Dan kun je ook als Sales Advisor voor Dyson aan de slag. Stuur een open sollicitatie dan kijken wij in welke regio en bij welk merk shop jij het beste tot je recht komt. Of zoek HIER op regio en kies uit de Xiaomi of Dyson vacatures in jouw omgeving.

Sales Advisor Xiaomi

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *