Kleurkeuze van een succesvolle Account Manager
Kleurkeuze van een succesvolle Account Manager
/ Geschreven door Ruth Kremer
Kleurkeuze van een succesvolle Account Manager

Deze maand staat in het thema van Personal Branding. Eerder schreven we over een stappenplan en een goede voicemail. Dit blog geeft meer informatie over de kleurkeuze van jouw kleding. De kleur van jouw kleding bepaald jouw imago en dus jouw Personal Brand.

Experts op het gebied van kleuradvies zullen beamen; Kleur gaat niet om mode, maar om uitstraling. Een goede kleurkeuze draagt positief bij aan jouw uitstraling en heeft positieve invloed op jouw eerste indruk naar een klant. Professioneel kleuradvies is echter kostbaar. Je betaalt al snel een minimaal bedrag van 65 euro. In dit blog daarom een aantal basistips die direct toepasbaar zijn in jouw kledingkeuze.

De kleur die bij jou past, staat in relatie tot de kleur van jouw huid, haren en ogen. Heb je heldere ogen, dan sta jij beter met heldere kleuren in plaats van met pastelkleuren. Een aantal tips:

  • Heb jij blauwe ogen? Dan passen herfstkleuren niet bij jou; kies eerder voor blauwe kleuren.
  • Kies voor kleding die overeenkomt met jouw haarkleur. Heb je licht haar? Kies dan voor lichte kleding; Heb je donker haar? Kies dan voor donkere kleding. Heb jij blonde haren? Vermijd dan een zwart jasje. Kies eerder voor grijs of een pastelkleur.
  • Hetzelfde geldt voor jouw ogen: Heb je heldere ogen? Dan staan heldere kleuren jou ongetwijfeld goed.
  • Heb je donker haar met heel lichte ogen? Zorg dan dat je outfit vooral donker is met lichte accenten.
  • Lopen de kleuren van jouw wenkbrauwen, haar en huid vooral in elkaar over? Dan wordt jouw uitstraling positief beïnvloed door kleuren die in elkaar overlopen.
  • Zijn de kleuren van jouw wenkbrauwen, haar en huid vooral met elkaar in contrast, dan wordt jouw uitstraling positief beïnvloed door kleurcontrast in jouw kleding.
  • Lavendelblauw, gebroken wit, koraalrood, turquoise, spijkergoedblauw en grijsblauw zijn kleuren die universeel zijn en dus bij iedereen goed staan.

Heb jij de goede kleur kleding in de kast of blijkt dat je toch wat nieuws kunt gebruiken? Je kunt ook zelf een kleuradvies nabootsen. Ga met een bekende bij de spiegel staan en houd verschillende kleuren voor jouw lichaam. Wat gebeurd er met jouw gezicht als je een blauw of roze jasje aan doet? Wanneer je een meer energieke en sprekende uitstraling krijgt, is de betreffende kleur meer geschikt voor jou.

Gerelateerde artikelen

Hoe ontwikkel jij jouw Personal Brand?

Het (on)gemak van een voicemail

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *