Wat is account management?
Wat is account management?
/ Geschreven door Ruth Kremer
Wat is account management?

Het draait in de Masterclass Sales & Account Management om twee begrippen: sales en account management. Wij hebben gemerkt dat er veel onduidelijkheid heerst over de invulling en uitleg van beide begrippen. In dit artikel meer inzicht over; wat is account management?

Account management kan worden uitgelegd als het strategisch inzetten van middelen om de relatie tussen het bedrijf en de klant te behouden en te verbeteren om een zogenoemde win-winsituatie te creëren. Account management heeft tot doel dat er tevredenheid en loyaliteit ontstaat bij de klanten waardoor uiteindelijk de bedrijfsresultaten worden verbeterd.

Degene die account management tot uiting brengt is de zogenoemde account manager. Als account manager ben je echter niet alleen maar bezig met relatiebeheer, want ook de beste account manager verliest weleens een klant.  Je bent daarnaast ook gericht op nieuwe kansen (en klanten), cross- en up-selling en je speelt een belangrijke rol binnen de interne organisatie. Hetgeen wat jij verkoopt, moet je vervolgens goed door kunnen vertalen richting jouw collega’s.

Wil jij zelf ervaren wat account management is? En of het bij jou past? In de Masterclass Sales & Account Management wordt jou de techniek achter account management uitgebreid geleerd en word je zo goed mogelijk klaargestoomd voor de start van jouw sales carrière. Je ontwikkelt competenties als inlevingsvermogen, klantgerichtheid, overtuigingskracht en omgevingsbewustzijn. Je leert hoe je proactief kan werken en de klant kunt uitdagen (‘challengen’). Het draait namelijk niet alleen om wat de klant wil; het gaat er om dat je meer uit de klant haalt en toegevoegde waarde levert.

Ben jij geïnteresseerd in het vak, denk jij dat jij de competenties en het talent hebt om een goede account manager te worden? Schrijf je dan nu in voor de 24e editie van de Masterclass Sales & Accountmanagement die start op 15 mei. Met vier intensieve trainingsdagen en 300 uur praktijkstage doe je niet alleen werkervaring op maar heb jij ook een grote voorsprong op de arbeidsmarkt.

Klik hier om meer te lezen over de Masterclass Sales & Account Management of meld je direct aan!

Reacties op "Wat is account management?"

  • Jet Meeuwsen schreef op 12 november 2020

    Klik hier om meer te lezen over de Masterclass Sales & Account Management of meld je direct aan!

    De link op ‘hier’ doet het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *