Waarom voelen klanten zich wel of niet op hun gemak?
Waarom voelen klanten zich wel of niet op hun gemak?
/ Geschreven door Ruth Kremer
Waarom voelen klanten zich wel of niet op hun gemak?

Bedrijven hebben graag klantgerichte werknemers, die van nature makkelijk en spontaan met de klant kunnen omgaan. De ene verkoper kan dit beter dan de ander. Hoe komt dat?

Willem Verbeke geeft antwoord op deze vraag in zijn artikel “Waarom voelen klanten zich bij sommige verkopers altijd op hun gemak?“. Uit onderzoek concludeert hij dat het hormoon oxytocine wordt aangemaakt als mensen klantgericht werken. Deze stof heeft een groot effect op onze hersenen. Het zorgt ervoor dat we meer vertrouwen hebben in anderen, dat we minder angst ervaren, en dat we graag ergens bij willen horen. Dit komt financieel tot uiting, doordat deze gevoelens besmettelijk zijn. Als iemand blij is, brengt hij dat ook over op de ander. Zo kan een klantgerichte verkoper van Starbucks er bijvoorbeeld voor zorgen dat de klant nog een kopje koffie extra neemt.

Naast het feit dat we klantgerichtheid kunnen aanleren, stelt Willem Verbeke dat het mogelijk is om een bepaalde mate van klantgerichtheid te voorspellen. Wil je weten hoe? Lees het volledige artikel van Willem Verbeke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *