Voorbeeld van een goed CV
Voorbeeld van een goed CV
/ Geschreven door Ruth Kremer
Voorbeeld van een goed CV

Onlangs was in het nieuws dat jongeren het hardst worden getroffen door de economische crisis. De werkloosheid is hoog onder deze doelgroep en je bent dus niet de enige die solliciteert voor een baan. Aangezien de concurrentie hoog is, is het dus belangrijk dat jij er uit springt met jouw CV.

Een goed curriculum vitae zorgt ervoor dat je opvalt bij een werkgever. Een goed CV vergroot jouw kans op een baan. Schrijf dus een CV zorgvuldig en denk hier goed over na. De beste tips voor een goed curriculum vitae hebben wij op een rijtje gezet. Een goed curriculum vitae ziet er zo uit:

 • Een overzichtelijke lay-out
  Een CV is in feite je eerste visitekaartje. Zorg dan ook voor een nette structuur.
 • Plaats relevante informatie
  Zorg dat alle naw-gegevens bekend zijn: opleiding, werkervaring, automatiseringskennis en talen. Soms is het relevant te noteren of je in het bezit bent van een rijbewijs maar het plaatsen van aantal kinderen is weer niet relevant. Denk dus zorgvuldig na over de informatie die je plaatst.
 • Zorg dat je informatie professioneel is
  Wij komen vaak CV’s tegen met onprofessionele e-mailadressen. Denk aan: gangstergirl/boy, lovergirl, superman, chick etc. Echt een not done!
 • Plaats een pasfoto als dit relevant is
  Solliciteer jij naar een baan waarbij uiterlijk een rol speelt? Dan is het handig om een foto bij je CV te plaatsen. Zorg dan uiteraard voor een professionele foto. Doet dit er in de functie niet toe? Dan kun je overwegen om geen foto te plaatsen, het gaat uiteindelijk om wat je kan en niet hoe je er uit ziet!

Structuur van een CV

 1. Begin altijd met je persoonlijke gegevens
 2. Introductie van jezelf
  Door in een aantal zinnen aan te geven wie je bent kan een werkgever jou als persoon beoordelen. Leg ook uit waarom je zo bent; waar blijkt uit dat je flexibel bent? Zorg voor een goede eerste indruk en durf origineel te zijn. Pas dit aan op de functie waar je op solliciteert!
 3. Plaats daarna de opleidingen die je hebt gevolgd
  Hierbij kun je overwegen om eventuele vakken toe te voegen. Sommige opleidingen zijn namelijk erg onbekend. Let bij opleidingen op de volgorde: eerst komt nieuw dan oud.
 4. Werkervaring volgt als derde
  Wat vaak bij werkervaring wordt vergeten zijn de werkzaamheden! Vergeet dit dus niet. Ook bij werkervaring komt nieuw eerst dan oud.
 5. Automatiseringskennis
  Gebruik bij automatiseringskennis niveaus. Heb jij basiskennis, gemiddeld, voldoende of ben je een expert? Let op de benaming en gebruik één stijl.
 6. Talen
  Voeg ook hier jouw niveau toe!

Optioneel

 1. Hobby’s
  Houd het relevant!
 2. Vrijwilligerswerk
  Laat een werkgever zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Geeft vaak een goede indruk

Val nog meer op!

Solliciteer je voor een creatieve functie? Val dan op met een creatieve CV. Bijvoorbeeld kleurgebruik en een afwijkende lay-out. Bewaak wel de structuur en zorg dat het leesbaar blijft.

Bekijk ons voorbeeld!

Uiteraard zijn er nog tal van mogelijkheden om een CV in te vullen. Wij horen graag jouw tips!

 

Reacties op "Voorbeeld van een goed CV"

 • mustafa schreef op 3 maart 2015

  cv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *