Vergroot je succes door een stap harder te lopen
Vergroot je succes door een stap harder te lopen
/ Geschreven door Ruth Kremer
Vergroot je succes door een stap harder te lopen

Wat doe jij voordat je naar een klant gaat? Zorg je ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van het bedrijf, hun visie, hun doel en hun producten of kies je voor weinig voorbereiding? Maak het verschil door een stap harder te lopen;

Juist de laatste 10 procent inspanning om kwaliteit te leveren maakt het verschil.  In Sales kun je gewoon een offerte template maken en copy/paste een voorstel aanpassen dat je binnen 5 minuten gemaakt hebt. Deze voorstellen stuurt 90% van de verkopers, en niet zelden in een verkeerde copy/paste variant. De goede verkoper gaat zitten voor een voorstel, schets de situatie, de klantwensen en vertaalt dit in een persoonlijke aanbod. En echt, dat maakt het verschil. Is dat eenvoudig? Nee. Maar zoals Seth Godin het in een blog stelt:  “The hard part is the last ten percent, sure, or even the last one percent, but it’s the hard part because everyone is busy doing the easy part already.” 

Details maken het verschil
Voor een klant maakt een op maat gemaakt voorstel, zonder schrijffouten en met een link naar zijn persoonlijke situatie, een andere indruk dan een standaard aangepast format. Een klant doorziet dat. Onbewust maakt het bedrijf met een op maat gemaakt voorstel een professionelere, meer kwalitatieve  indruk. De klant ziet meteen dat hij/zij niet te maken heeft met een gladde verkoper die zijn standaard proces afwerkt. Juist in het werk dat andere laten liggen, zitten de grootste kansen verborgen.

Wat zegt de klant vervolgens tegen de verkoper die het standaard voorstel heeft gestuurd? Nee helaas, ik heb een beter voorstel gekregen. Waarop de standaard verkoper zegt: “Ik heb u reeds de beste korting gegeven, maar de volgende keer breng ik graag weer een offerte uit”.

Make that extra mile
De voordelen van een stap harder lopen, gaan niet alleen op voor het schrijven van voorstellen. Het gaat ook op voor voorbereiding voor een gesprek, after sales, relatie beheer,  oprechte interesse in een klant en je vak- en algemene kennis up-to-date houden. CatchYourTalent geeft Sales Talenten graag de juiste mindset. Wil jij ook leren hoe je Sales resultaten kunt verbeteren door details beter te doen dan anderen? Schrijf je in voor onze MasterClass Sales & Account Management.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *