Theorie vertalen naar Praktijk alleen als je ECHT OEFENT!
Theorie vertalen naar Praktijk alleen als je ECHT OEFENT!
/ Geschreven door Ruth Kremer
Theorie vertalen naar Praktijk alleen als je ECHT OEFENT!

Door: Danielle Zijlstra

Zijn er mensen die moeilijk vinden om vaardigheden aan te leren? JA! De theorie vertalen naar de praktijk kan alleen als je ECHT OEFENT!

Je kunt keihard blokken voor je tentamens en voldoendes behalen, maar zolang je hetgeen wat je geleerd hebt niet direct en concreet kunt toepassen ben je al snel de details (en meer..) vergeten.

In het boek SPIN verkooptechniek van Neil Rackham staan vier regels omschreven voor het aanleren van vaardigheden. Vaardigheden kun je alleen ontwikkelen als je hier bewust in de praktijk aan werkt. Het frappante is dat er meer mensen actief zijn in het verwerven van kennis (theorie), dan dat men daadwerkelijk die kennis omzet in vaardigheden. Herkenbaar? Dat komt, omdat opleidingen doormiddel van toetsing en tentamens erg gericht zijn op kennis en theorie. Wat kun jij hier aan doen?

Het boek omschrijft vier basis regels, welke je simpel kunt hanteren om de theorie te vertalen naar vaardigheden in de praktijk (zie: vanaf pagina 148).

Regel 1: Oefen slechts een gedragslijn tegelijk

Regel 2: Probeer de nieuwe gedragslijn minimaal drie keer uit

Regel 3: Kwantiteit voor kwaliteit

Regel 4: Oefen in veilige situaties

Vanuit CatchYourTalent en Professional Capital zijn wij ons zeer bewust van het belang van praktijkervaring in de Sales. Niet alleen omdat bedrijven vaak voor hun Sales vacatures ervaren mensen zoeken, maar ook vanwege het nut van de praktijk voor het aanleren van vaardigheden. Meer specifiek, Sales vaardigheden om in detail TOP te zijn als (jong) Sales Talent! Om deze reden zijn wij de strategische samenwerking gestart in de vorm van de Masterclass Sales & Account Management.

In dit zes maanden durende traject slaat men de brug tussen de wetenschappelijke theorie en de praktijk van sales & account management. De Masterclass Sales & Account Management is een combinatie van een vierdaagse interactieve en intensieve sales training en 300 uur praktijkervaring als junior account manager. Deelname aan de Masterclass draagt bij aan het aanleren van principes die cruciaal zijn voor het vormen van de Mindset die je niet alleen succesvol maar ook onderscheidend maken in Sales! Zowel door de theorie als door oefening in de praktijk leert men de vertaling van de mindset om te zetten in concreet professioneel gedrag als account manager.

Niet iedere Hbo’er / Universitair geschoolde student of starter is geschikt voor sales en account management functies. Het is daarom voor bedrijven moeilijk de juiste kandidaten te vinden. Grootste probleem is meestal het kunnen communiceren met verschillende soorten mensen bij de klant, bewezen praktijkervaring en “intellectuele arrogantie”. Deelname aan de Masterclass bewijst dat je een Sales Talent bent en dat je beschikt over strategische verkooptechnieken, waardoor men zich kan bewijzen in de praktijk van het bedrijfsleven!

Wat wordt er verwacht van deelnemers aan de Masterclass?

– Sterke motivatie om succesvol te zijn in Sales & account management.
– 100% inzet als junior account manager, totaal 300 uur, met stagevergoeding van €540
– Bovengemiddeld HBO/WO niv. waardoor men in staat is om op conceptuele wijze business situaties te begrijpen, analyseren, toepassen en op te oplossen in de praktijk.
– Drive te investeren in carrière, zelfontplooiing, ontwikkeling en professioneel netwerk.
– Vermogen om eigen (studie) planning & financiën te bewaken en coördineren.
– Gedurende het traject dien je op de diverse toetsingsmomenten voldoendes te scoren.

Deelname aan de Masterclass Sales & Account Management creëert voor studenten en starters een onderscheidende positie op de arbeidsmarkt! Het is zowel de perfecte basis als aanvulling voor een succesvolle start in een Sales carrière.

Hoe vertaal jij de theorie naar de praktijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *