Hoezo ambitieus; 20 jaar en succesvol ondernemer!
Hoezo ambitieus; 20 jaar en succesvol ondernemer!
/ Geschreven door Ruth Kremer
Hoezo ambitieus; 20 jaar en succesvol ondernemer!

Het is een droom van vele jonge commerciële talenten: in sneltreinvaart uitgroeien tot succesvol ondernemer op je 20ste. Dromen worden ambities en kunnen zich vormen tot serieuze doelen. En als het even kan resulteren zij in kansen en successen. Ondernemerschap heeft echt niet alles te te maken met een goed idee. Het gaat ook om investeren in jezelf, in ontwikkeling en toekomst en het creëren van een (lange termijn) visie. En vooral niet opgeven als het even tegen zit…

“I always tried to turn every disaster into an opportunity.” – John D. Rockefeller

Rockefeller kennen we als zakenman, kapitalist en filantroop. En bovenal iemand die kansen greep en deze wist om te zetten in succes. Nu zijn wij het Instituut voor Sales Talent en fungeren wij als kweekvijver voor de ‘Rockefellers van deze eeuw.’ Zo ook Sales Talent Wesly Nouse uit Maastricht. Hij is een van onze Talenten die onlangs de organisatie heeft verlaten om compleet te kunnen focussen op zijn eigen bedrijven. Een bijzondere persoonlijkheid met een net zo bijzonder verhaal en indrukwekkend groeipad. Waar hij vanuit VMBO in sneltreinvaart uitgroeide tot succesvol ondernemer op zijn 20ste.

Die ene kans

“Na een intense en reflecterende trip naar Parijs voor mijn 16e verjaardag besloot ik mijn acties en leven aan te passen zodat ik blij door het leven kon gaan. Tijdens het afstuderen op VMBO-Kader was ik op zoek naar de volgende stap om door te groeien. Omdat ik nog naar school ging zocht ik een bijbaan waar ik kon leren en geld verdienen zodat ik mijn rijbewijs kon halen. Dat begon met het uitdelen van flyers en ijsjes maar resulteerde al snel in de wens voor een bijbaan waar ik snel goede commerciële werkervaring op kon doen. En bovenal ook kon ontdekken wat ik nu eigenlijk leuk vond en waar mijn talent lag. Maar dat was nog niet zo makkelijk. Niemand wilde mij een kans geven. Ik werd niet aangenomen en de een na de andere afwijzing kreeg ik te verwerken.

Succesvol ondernemer Wesly Nouse

Starten als verkoper voor Intel

Na veel afwijzingen kwam ik bij CatchYourTalent terecht; het Instituut voor Sales Talent. Waar specifiek Danny Kroon Recruitmentmanager mij wel die kans heeft gegeven! Ik mocht starten als Junior Accountmanager bij Racktime en werd specifiek ingezet als verkoper voor Intel.

Na een hele succesvolle eerste dienst volgende een tweede, derde en ga zo maar door. Iedere dienst leuker dan de vorige en super leerzaam. Mijn commerciële passie werd hier alleen maar meer geprikkeld en aangewakkerd. Ik kon het werken en leren nog intensiever combineren door deel te nemen aan het Talent ontwikkeltraject; Masterclass Sales & Accountmanagement. En dan zomaar ineens zijn we 2.5 jaar verder.

Van VMBO student tot succesvol ondernemer op je 20ste

Succesvol ondernemer Wesly Nouse

Deelnemen aan de Masterclass Sales & Accountmanagement

Vanuit het VMBO heb ik niet gekozen voor regulier onderwijs bij een grote HBO opleider in Nederland. Maar ben ik na mijn VMBO in 2019 volledig online onderwijs via EDX gaan volgen. Eerst Entrepreneurship aan de Massachusetts Institute of Technology en vervolgens Computer Science for Business Professionals aan Harvard. Daarnaast ben ik tijdens mijn werk bij CatchYourTalent en Racktime terecht gekomen bij Intel, Huawei, Bayer en Red Bull. En ook deze stappen zorgen ervoor dat ik naast mijn commerciële vaardigheden ook het zelfvertrouwen kon ontwikkelen om mijn ambities waar te maken; Een eigen onderneming(en) en financiële onafhankelijkheid.

Het gaat nu zo ontzettend goed dat ik per januari 2020 mijn baan als Junior Accountmanager heb opgezegd om mij volledig te kunnen focussen op de groei van mijn organisaties. Heel mooi natuurlijk maar het doet het toch ook een beetje zeer om te vertrekken. Ik ben nu (mede-) eigenaar in 4 ondernemingen (Absolum, Elicite, Smartbeings – WooHoo en Dinabite). Met grote trots heb ik onlangs ook voor het eerst een aandeel in een bedrijf verkocht (CTO voor Dinabite in London). Met deze stap kan ik als ondernemer juist weer veel meer (en grotere) stappen gaan maken en liggen er plannen om een eigen pand te betrekken in hartje Maastricht.

CatchYourTalent en Racktime zullen altijd een van de belangrijkste schakels blijven in mijn carrière en ik zal hen nooit vergeten. En met dat gegeven gun ik ook iedere student dezelfde fijne start en excellente begeleiding zodat ook zij net zo ver kunnen groeien als mogelijk is. Heel erg bedankt voor de leuke jaren en hopelijk blijven wij samenwerken en groeien in de toekomst!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *