Slechte profielfoto = Slechte verkoper
Slechte profielfoto = Slechte verkoper
/ Geschreven door Ruth Kremer
Slechte profielfoto = Slechte verkoper

Scrollend door Linkedin en overige social-media vallen wij van de ene in de andere verbazing.  Laten we Linkedin in dit geval er even uitlichten. Het Instituut stoort zich al jarenlang aan de profielfoto’s op Linkedin: jouw zakelijke netwerk. Wat is de achterliggende gedachte om een vakantiefoto of een foto samen met je kroost te plaatsen als profielfoto? Weet jij hoeveel mensen op linkedin met een zonnebril op hun hoofd online staan! Welk signaal willen zij hiermee afgeven richting een potentiële nieuwe klant, werkgever of leverancier?

“You never get a second chance to make a good first impression” En de foto op jouw profiel is de eerste indruk: jouw online visitekaartje voor sales.

Een foto van slechte kwaliteit: wat zegt dit over jou?
Een zonnebril op je hoofd: ga je zo ook naar klanten?

Ondanks dat er over dit onderwerp al zo veel wordt geschreven presteren mensen het nog steeds om een slechte foto online te hebben. Wees bewust van de gevolgen bij het kiezen van een profielfoto, ook op Facebook! Recruiters en/of professionals uit het bedrijfsleven gaan ervan uit dat jouw persoonlijkheid je ertoe brengt om een bepaalde foto als profielfoto te kiezen. Als je Facebook puur privé gebruikt, dan hoef je geen zakelijke foto te gebruiken, echter let er wel op dat de foto de juiste weerspiegeling weergeeft van je persoonlijkheid.

Dit jaar was er tijdens het #salesevent2013 een pop-up fotostudio ingericht. Door een professionele fotograaf  konden deelnemers kosteloos een professionele profiel foto laten maken. Een goede verkoper moet een zakelijk representatieve foto op zijn/haar profiel hebben staan en wij willen daarin investeren.

Hierbij een gouden tip: Laat een profiel foto/pasfoto van jezelf maken door een professionele fotograaf in representatieve kleding. Een pasfoto bij jou in de buurt is zo gemaakt! Is dit teveel moeite? Vraag het dan aan een kennis of collega! Het is echt de tijd en kleine investering waard en zegt wat over jou als verkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *