#SalesEvent2013
#SalesEvent2013
/ Geschreven door Ruth Kremer
#SalesEvent2013

Gisteren mochten wij  meer dan 100 vooruitstrevende Sales Professionals en Talenten ontvangen  op HQ CatchYourTalent in Alkmaar voor het #SalesEvent2013.

Alle aanwezigen kwamen met 1 doel;  nieuwe inzichten in het Sales vak en de link naar DNA én om te netwerken. Om hier vanuit Het Instituut voor Sales Talent aan bij te dragen stonden er op het programma diverse workshops, een lezing van prof. Willem Verbeke en een netwerkborrel.

In de voorbereiding hebben wij nauw samengewerkt met URD Solutions, hierdoor zijn er mooie uitnodigingen, badges en posters gerealiseerd. Met name de badge die onze deelnemers hebben ontvangen is zeer speciaal! Waarom? Dat ontdek je alleen als je de QR code scant op de badge…!


Welkom en ontvangst “speciale” badge

Onze samenwerkingspartner Professional Capital is leidend in Europa op het gebied van Sales en Account Management. Tijdens het #SalesEvent2013 hebben zij een viertal workshops verzorgd;

  • Sales Leadership – door Theo Fokkens – Kern: 4 kwadranten voor situationeel leiderschap (leiden, begeleiden, steunen, delegeren). Laat kerncompetenties van jezelf als sales leider, maar ook van je teamleden, samensmelten door mensen aan elkaar te koppelen (uitsmeren van de kwaliteiten).
  • The challenger sales – door Maarten Colijn – Kern: het uitdagen van je klant en interne organisatie. “Hoe krijg ik mijn team van het oude verkopen naar het nieuwe verkopen?”, was een mooie doelstelling van 1 van de deelnemers. Deze groep heeft een aantal concrete actiepunten mee naar huis genomen en sturen voortaan een agenda naar de klant (vooraf) en hebben een vernieuwend inzicht in de follow-up;
  • Hoe voorkom je een prijsdiscussie – door Fius van Laar – Kern: Je kunt pas op toegevoegde waarde verkopen, als je écht weet wat er zich onder de ijsberg van de klant bevindt. Ontdek de ware behoefte/pijnpunten van de klant!;
  • Sales Mindset – door Wouter van den Berg – Kern: zowel nature als nurture bepalen je gedrag in Sales. Je leert jezelf het beste kennen als je, je biologische “zelf” kent. Je DNA (genen) kun je laten onderzoeken door InsightYou!

Wat ons opviel was dat er in iedere workshop ruimte een goede dynamiek hing met veel interactie. Men was nieuwsgierig naar de ander en durfde zichzelf kwetsbaar op te stellen. Met een zucht van herkenning, maar ook een brok aan energie en nieuwe inspiratie/ motivatie in het Sales vak verlieten de deelnemers de workshops. In de pauze werd er nagepraat, gediscussieerd, tips en ervaringen uitgewisseld. Ondertussen kon men ook nog even op de foto. Personal Branding is in Sales een  belangrijk punt van aandacht. Een eerste indruk maak je maar één keer! Onze professionals en talenten kregen de kans een mooie profielfoto te laten maken in onze “pop-up fotostudio”. Binnenkort worden de foto’s  persoonlijk online afgeleverd bij onze deelnemers. Houdt de berichten hierover scherp in de gaten!


Profielfoto maken in de pop-up fotostudio.  

Het slotstuk van het #SalesEvent2013 lag in handen van professor Willem Verbeke. Met veel passie en overtuiging nam Willem iedereen mee in zijn interessante wereld van Sales & DNA (en hormonen). Hij vertelde over zijn levenswerk en de nieuwste ontwikkelingen in wetenschappelijk onderzoek. De rode draad van zijn verhaal; Sales zit in je DNA of zit Sales niet in je DNA? Het antwoord op deze vraag en meer verdieping over de lezing van prof. Willem Verbeke wordt binnenkort gedeeld op ons Sales Blog. Na afloop van de lezing ging men onder het genot van een hapje en een drankje actief netwerken. Oude netwerken werden aangehaald en nieuwe contacten werden opgedaan. Met een glimlach en vol inspiratie keerde iedereen huiswaarts. Op LinkedIn troffen we nog dezelfde avond verschillende positieve updates. O.a. die van Sales Talent Melissa:

“SalesEvent2013 was geslaagd! Enthousiaste mensen, goede sfeer, een mooie workshop “hoe voorkom ik een prijsdiscussie” gevolgd, weer een interessante lezing van Willem Verbeke gehad en tot slot een gezellige borrel om onder het genot van een hapje en een drankje de kans te krijgen om de ervaringen van een aantal succesvolle mensen uit de saleswereld aan te horen en deze te spreken. Een waardevolle dag!”

Klik hier om de foto’s op onze Facebook-pagina te bekijken!

Speciale dank voor alle aanwezige Sales Professionals en Talenten, onze host Carmen, Willem, Maarten, Fius, Wouter, Theo, Richard, Maartje, Roel, de dames van de catering en last but not least; onze collega’s van URD Solutions en Racktime.


Netwerkborrel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *