Sales = Passie, maar ook DNA, Genen en Hormonen
Sales = Passie, maar ook DNA, Genen en Hormonen
/ Geschreven door Ruth Kremer
Sales = Passie, maar ook DNA, Genen en Hormonen

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig op het Kennisevent 2011, georganiseerd door ISAM & Professional Capital. Het was voor mij een inspirerende avond: Sales = Passie maar ook DNA, Genen en Hormonen..

De sprekers van het Kennisevent 2011 waren:

1.) Drs. Alexander Loudon: heeft ruim tien jaar hands-on commerciële ervaring. Alexander heeft bij meerdere bedrijven als adviseur gewerkt op het gebied van commerciële strategie. Het laatste werk van zijn hand is het boek ‘Verbeter je sales. In vier stappen naar een effectiever salesmanagement’.

2.) Drs. Wouter van den Berg: is promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wouter gaat spreken over de nieuwste wetenschappelijke bevindingen van sales leadership, waar het ontdekken en ‘managen’ van de biologische identiteit centraal staat.

3.) Mr. Denis Maessen MMC CMC: is expert op het gebied van vraagstukken waar visieontwikkeling, strategiebepaling en verandering samen vallen. Denis helpt bedrijven bij het ontwikkelen en volgen van een nieuwe identiteit en creëert voor hen een concrete resultaatgerichte aanpak.

4.) Drs. Kees Engel: is de vierde spreker op het ISAM Kennisevent 2011. Als CEO van Quion Group koppelt hij praktische kennis en expertise aan een pragmatische aanpak en maakt hiermee het onderscheid op het gebied van bedrijfsanalyses en bedrijfstransformaties.

Alexander Loudon heeft gesproken over hoe je als organisatie je Sales kunt verbeteren door het optimaliseren van de verkoopprocessen. Hij vertelde dat hetgeen wat nu vaak misgaat in de Sales processen:

  • Leads worden niet opgevolgd (1 op de 3!);
  • Marge lekt door het weggeven van kortingen;
  • Teveel tijd kwijt aan administratie;
  • Over productiviteit Sales medewerker (1 iemand doet werkzaamheden voor 4).

Als Sales/Account Manager moet je bedenken op welke manier je waarde kunt toevoegen voor de klant. De weg van ‘waarde toevoegen’ bevat hobbels, welke staan voor tijdverspilling. Het is dus belangrijk om de hobbels te herkennen en deze zoveel mogelijk te beperken. Hierover kan je inhoudelijk meer lezen in het boek dat Alexander Loudon geschreven heeft: ‘Verbeter je sales. In vier stappen naar een effectiever salesmanagement’.

Wouter van den Berg is een van de onderzoekers bij het ISAM en werkt nauw samen met professor Willem Verbeke. In de Sales is een biologische grondslag terug te vinden. De belangrijkste boodschap van Wouter, om vanaf deze week mee te nemen in mijn werkzaamheden:

  • Doe aan verwachtingmanagement richting de klant, maar ook richting jezelf;
  • Wees autonoom, en biedt altijd creatieve oplossingen (ook weer voor de klant, maar ook voor collega’s en jezelf);
  • Gebruik het inzicht in je eigen biologische identiteit.

Willem Verbeke sloot de, in totaal viertal, lezingen af. Met enorm veel enthousiasme en passie vertelde hij over de succes factoren bij zowel het ISAM als Professional Capital. Twee bedrijven die een enorme groei doormaken, beide met het specialisme: Sales & Account Management! Voor CatchYourTalent en haar talenten de juiste toevoeging voor het samenwerken en het aanbod in Sales kennis voor zowel de theorie, maar juist ook de praktijk.

Onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen na afloop  goed netwerken! In totaal waren er ruim 200 Sales Professionals aanwezig. Netwerken met op de achtergrond het ongelooflijk mooie uitzicht van de stad Rotterdam, kortom een zeer geslaagd evenement! Ik kijk er naar uit om volgend jaar weer aanwezig te zijn. Deze week zal ik de follow up doen ten aanzien van mijn netwerkactiviteiten! De belangrijkste boodschap die ik uit deze avond heb gehaald:

  • SALES IS PASSIE!

Wat is Sales voor jou? Laat hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *