Sales Mindset; wat houdt dat nu eigenlijk in?
"Ik volgde de Masterclass en ben na mijn afstuderen door CatchYourTalent voorgesteld bij Wolters Kluwer. Ik kreeg de baan!"
Kees, Sales Talent
Sales Mindset; wat houdt dat nu eigenlijk in?
/ Geschreven door Ruth Kremer
Sales Mindset; wat houdt dat nu eigenlijk in?

De Sales Mindset. Je hoort het tegenwoordig overal, maar weet jij eigenlijk wel wat het is? En belangrijker, hoe ontwikkel je deze felbegeerde Mindset waar werkgevers om staan te springen? Werken en denken vanuit een Sales Mindset betekent dat je niet alleen salestechnieken kunt toepassen maar dat je ook beschikt over de capaciteit om na te denken over het ‘waarom’ van de technieken die je toepast. En dat je bewust deze kennis in de praktijk weet te brengen voor optimaal resultaat.

Nog steeds een vrij wazig en breed te interpreteren uitleg van de term Sales Mindset zeker? Juist. We maken het nog even een stukje concreter.

MindsetBinnen het vak Sales heb je natuurlijk te maken met diverse skills en vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het goed managen van een klantenpipeline. Echter maakt deze vaardigheid jou nog geen goede verkoper. Sterker nog, je kunt alle vaardigheden binnen het accountmanagement bezitten maar geen resultaten boeken. De beperkende factor in de praktijk wanneer we het hebben over Sales is het ontbreken van de juiste mindset, motivatie en betrokkenheid om je vaardigheden goed in de praktijk toe te passen.

Concrete eigenschappen van een Sales Mindset

Ok Check. Sales Mindset. Maar aan welke eigenschappen moet je dan concreet denken? Allereerst is een passie voor Sales natuurlijk van belang. Een goede sales professional heeft Sales in zijn of haar DNA of te wel zijn biologische identiteit zitten. Het moet echt je vak en je ambitie zijn. Daarnaast werk je aan de Sales Mindset wanneer je;

  • Gericht bent op zelfontwikkeling en zelfreflectie. Je stelt jezelf kwetsbaar op naar collega’s en klanten en staat open voor feedback en ontwikkeling.
  • Een laag ego hebt. Denkt vanuit klantbelang, nederigheid en je vindt jezelf niet te goed om bepaalde zaken op te pakken.
  • ‘Hope is no strategy!’ Maak jezelf ook nooit afhankelijk van pech of geluk.
  • Wees proactief, ondernemend & zelf startend en wees doelgericht; stel doelen op lange en korte termijn en deze gaandeweg aanscherpen.
  • Kunt schakelen op topniveau met verschillende rollen en types bij de klant (ook intern).
  • Lef en moed kunt tonen. Je bent bereid om buiten jouw comfortzone te treden.
  • Een challenger bent; de natuurlijke neiging bezit om klanten binnen te halen en uit te dagen.
  • Een sterke drive hebt, zelfdiscipline bezit en ‘delay of gratification’ verkiest.
  • Tot slot open staat en interesse hebt in andere zienswijzen en culturen.

Sales Mindset leren via de Masterclass Sales & Accountmanagement

Een Sales Mindset op zich is natuurlijk een ontastbaar gegeven maar ondanks dat laat het zich in de praktijk gemakkelijk zien en vertaalt het zich in resultaten. Onze Masterclass Sales & Accountmanagement is volledig gericht op het ontwikkelen van deze Mindset en doet dit door theorie en praktijk aan elkaar te koppelen. Je leert verkooptechnieken, maar ook hoe je deze gericht in de praktijk moet toepassen. Hoe je de juiste Sales Mindset ontwikkeld en hoe je kunt sturen op resultaat. De kennis die je opdoet tijdens de lessen, kun je direct in de praktijk brengen bij de werkzaamheden die je uitvoert. Je leert dus echt on the job. En hier krijg je gewoon voor betaald. Meer weten? Kijk HIER en meld je aan of neem contact op met Ruth Kremer via r.kremer@catchyourtalent.com of 0725413950.

Masterclass Sales & Accountmanagement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *