Conversie: van Marketing naar Sales – Sales Event 2011
Conversie: van Marketing naar Sales – Sales Event 2011
/ Geschreven door Ruth Kremer
Conversie: van Marketing naar Sales – Sales Event 2011

Door: Nynke Kuipers
Sales is een vak, dat hebben wij donderdag 14 april 2011 weer eens ervaren. Rond de 100 genodigden verzamelden zich op de Fluorietweg te Alkmaar. Onder de genodigden waren zowel relaties, opdrachtgevers als Alumni Sales Talenten uit heel Nederland te vinden.

Het evenement werd georganiseerd door CatchYourTalent, Racktime en URD Solutions die alle onderdeel uitmaken van de Visie Groep.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een rondleiding door ons nieuwe pand. Zo kon de bezoeker  niet alleen een indruk krijgen van onze ruime werkplekken, het prachtige uitzicht over de bollenvelden, de stijlvolle inrichting, de inspirerende kunst, de grote keuken en het heerlijk dakterras. Ook kon men goed zien wat de drie verschillende bedrijven doen en wat de onderlinge verbanden zijn.

Het thema ‘conversie: van marketing naar sales’ stond centraal op deze dag. Door 2 sprekers werd een theoretisch kader geschetst. Op de aansluitende netwerkborrel kon met onderling praktijkervaringen uitwisselen.

De klant is koning, maar jij maakt het verschil!

Onder dit motto gaf Ben Markslag, Sales Trainer Professional Capital, de aftrap aan de groep relaties welke bestond uit Marketing en Sales Professionals uit het bedrijfsleven. Een goede samenwerking tussen marketing en sales is van essentieel belang om tot een goede conversie te komen. Het is belangrijk dat de marketing en sales afdeling goed samenwerken met het gezamenlijke streven: klantgerichtheid. Het wordt steeds belangrijker om naar klanten te luisteren, waarbij we duidelijk een verschuiving zien van push naar pull marketing. De details maken hierin het verschil en onderscheidt het kaf van het koren in het bedrijfsleven. Ben gaf handvatten hoe hier in de praktijk mee om te gaan en gaf antwoorden op de vragen vanuit de praktijk.

MasterClass Sales & Account Management terugkomdag

Jaarlijks komen de  Masterclass Alumni talenten bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en bijgespijkerd te worden op kennis. Dit jaar zijn Talenten de diepte in gegaan met trainer Maarten Colijn van Professional Capital. In de training van Maarten,  hebben de sales talenten inzicht gekregen in wat Conversie betekent voor de Sales & Marketing afdelingen. Hoe gaat dat er aan toe in de praktijk? Maarten heeft aan de hand van zijn ervaringen bij veel verschillende bedrijven, een praktisch beeld geschets hoe Sales & Marketing afdelingen samenwerken. Wat gaat goed bij bedrijven en waar kunnen verbeteringen worden gerealiseerd. Alles met als doel dat de Sales Talenten het verschil kunnen maken in de  Sales teams waar zij in werkzaam zijn/worden.

De mix in ervaring van de verschillende Sales Talenten, zorgden voor leuke vragen en de uitwisseling van ervaringen uit de praktijk.

Daarnaast werden er 2 certificaten uitgereikt aan Sales Talenten die onlangs de Masterclass Sales & Account Management succesvol hebben afgerond.

Hormonen, Neurotransmitters en DNA hebben invloed op jouw prestaties

Dat was de moraal van het verhaal van Willem Verbeke. Professor Willem Verbeke, hoogleraar Sales & Account Management nam ons mee in de wereld van de wetenschap en zijn laatste bevindingen van zijn onderzoeken. Willem zijn hormonen gierden nog door het lijf door het lopen van de marathon van Rotterdam. Hormonen spelen ook in verkoopsituaties  een grote rol, zo wijzen zijn onderzoeken uit. Hormonen, Neurotransmitters en zelfs je DNA hebben invloed op jouw prestaties als verkoper. Volgens Verbeke betekent dit echter niet dat je hier niet op kunt trainen. Door training is zelfs in een fMRI een verandering in de hersenen te constateren, aldus Verbeke.

Om het sales vak naar een hoger niveau te brengen en er nog effectiever op te kunnen trainen, is onderzoek naar het brein van de mens een must. Door te weten wat er in jouw brein en het brein van de klant afspeelt, kun je elkaar beter begrijpen. Meer over dit onderwerp is te lezen in Willem zijn laatste boek: Back to basics in Selling.

Employee of the Year!
De dag werd afgesloten door directeur Hans Knipscheer die de eer had om de Employee of the Year bekend te maken. De gelukkige betrof  Sales Talent Audrey, die heel hard heeft gewerkt om de theorie uit de Masterclass van CatchYourTalent in de praktijk te brengen tijdens haar sales stage bij Racktime.  Audrey is een echte doorzetter, zij  heeft een mooie groei gemaakt in haar persoonlijke ontwikkeling, sales resultaten en is het bewijs dat vrouwen in sales heel succesvol kunnen zijn!

 Visie Groep

De organiserende bedrijven vallen allen onder de Visie Groep. De Visie Groep is eigendom van Hans Knipscheer en Marie-José van den Kommer. De groep van marketing en verkoop gerichte  bedrijven heeft tot doel de merkpositie en het marktaandeel van haar klanten te verbeteren. Daar waar mogelijk werken de bedrijven samen.  CatchYourTalent werft, selecteert en traint alle sales teams van Racktime.

Wij kijken terug op leerzame mooie dag, waar wij samen met onze relaties, opdrachtgevers en Sales talenten kennis hebben gedeeld en de brug hebben geslagen tussen theorie, praktijk en wetenschap! Wij willen de aanwezigen en sprekers bedanken voor de inspirerende middag.  De video beelden van het event zullen deze week gepubliceerd worden op ons blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *