More the knowledge, lesser the EGO
More the knowledge, lesser the EGO
/ Geschreven door Ruth Kremer
More the knowledge, lesser the EGO

Door de langdurige crisis zijn interne processen herzien, wordt er volop geïnvesteerd in kennis en staat de klant bovenaan de prioriteitenlijst. Er wordt geïnvesteerd in de verkoopafdeling, training en nieuwe sales tools. Sales is immers verantwoordelijk voor de inkomsten van de organisatie! De crisis heeft naast de negatieve consequenties die het heeft meegebracht ook een positieve ontwikkeling op gang gebracht: het bedrijfsleven realiseert zich dat men moet investeren in kennis om te overleven. De verkopers met een groot EGO en gebrek aan kennis worden gedwongen tot verbetering.

Goede managers en HR afdelingen zijn volop bezig met interne trainingen om de verkoopafdeling extra kennis en achtergrond informatie mee te geven over het vak. Ze zijn bewust bezig met het ontwikkelen van nieuwe sales tools en resultaten zijn nog belangrijker dan anders. In de snelle economie waarin we geleefd werden en vlogen van A naar B was daar ineens een moment van rust. Opeens was er, helaas noodgedwongen, de tijd om intern naar de organisatie te kijken. De verkooporganisatie, de waarde van de klant en niet te vergeten de interne klant en het daadwerkelijk stil staan bij jouw toegevoegde waarde als verkoper kregen opeens de aandacht die het al jarenlang verdient.

Verkopen is een vak en de huidige economie heeft ons vak in een positief daglicht gezet. Zonder sales, geen inkomsten. Zonder Account Management geen contact met je klant. Om een sterke sales afdeling  te continueren dienen managers  te investeren in kennis van het sales team. Daarnaast zijn zij genoodzaakt om het team actief te coachen. Als de organisatie de resultaten van die maand niet haalt is het letterlijk voelbaar voor de manager zelf, jouw collega’s of misschien staat jouw baan wel op het spel.

Heel langzaam toont de economie soms lichtpuntjes van herstel en met een positieve sales gedreven spirit zal dit herstel doorzetten. Deze positieve flow zetten wij graag kracht bij en jij als Sales Talent kan daarin je steentje bijdragen door;

  • Niet te spreken over problemen en angsten, maar over jouw doelen, dromen en wensen;
  • Werk naar doelstellingen toe en evalueer deze. Mis je deze structuur maak het bespreekbaar bij je manager;
  • Waak voor maken van assumpties. Ga er niet vanuit dat een klant of collega hetzelfde denkt of vindt zoals jij of dat iemand wel begrijpt wat je bedoelt.
  • Heb respect voor elke afdeling en wees bewust wat de interne klant voor je kan betekenen. Help elkaar!;
  • Investeer in kennis en deel deze met je collega’s;
  • Maak complimenten naar klanten, leveranciers en collega’s;
  • Bedenk een leuke sales competitie voor jouw team en leg het voor aan je manager;
  • Denk in oplossingen. Zorg dat jouw sales energie aanstekelijk werkt op anderen door jouw positieve kijk op zaken!

Wat zijn jouw genomen acties deze week? Geef je reactie en deel, inspireer en draag jou steentje bij aan het herstel van de economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *