Als sales en marketing beter zouden samenwerken…
Als sales en marketing beter zouden samenwerken…
/ Geschreven door Ruth Kremer
Als sales en marketing beter zouden samenwerken…

Organisaties waarbij sales en marketing goed met elkaar samenwerking en op één lijn zitten realiseren een grotere omzetgroei. Daarnaast winnen zij meer nieuwe klanten en weten zij bestaande klanten tevreden te houden. Marketing versus sales is een veelbesproken onderwerp en het blijft een item waar wij aandacht aan moeten besteden. Verkopen doe je niet alleen: koester jouw interne klant.  

De afstemming tussen Marketing en Sales is bij vele organisaties een knelpunt dat een negatief effect heeft op de omzet en de winst van de organisatie. De crisis heeft hier wel een positieve boost aan gegeven: men realiseert zich dat je elkaar nodig hebt om succes te boeken. Samenwerken, openheid en structureren van processen binnen organisaties is een hot topic op het agenda van het management team.  

Wat kun jij eraan doen om beter samen te werken met de marketing afdeling?

  • Remember jullie doel: creëren van ‘customer value’: de waarde voor de klant;
  • Zorg dat de neuzen dezelfde kant opstaan, ben bekend met elkaars sub doelstellingen vanuit het management. Daardoor weet je ook waarom een collega een project start;
  • Deel en evalueer resultaten met elkaar;
  • Sta open voor feedback en visie van anderen;
  • Leg uit waarom iets wel of niet werkt en onderbouw dit met cijfers & praktijkvoorbeelden.

Heb jij ervaringen omtrent dit onderwerp? Werk je in de marketing of sales en denk jij dé tip te hebben voor een betere samenwerking? Deel ze met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *