Maak een verpletterende 1e indruk bij je potentiële werkgever!
Maak een verpletterende 1e indruk bij je potentiële werkgever!
/ Geschreven door Ruth Kremer
Maak een verpletterende 1e indruk bij je potentiële werkgever!

Het Careerevent komt er weer aan. Ben jij erbij? Wat ga jij er uithalen? Aanstaande vrijdag en zaterdag is CYT present in de jaarbeurs Utrecht. We zijn meedogenloos, angstaanjagend en veeleisend. We zeggen waar het op staat. We leggen de lat hoog. En wij zijn aanhangers van de feedbackcultuur.

Een beetje bang geworden? Niet nodig! Met de juiste voorbereiding, sta je stevig in je schoenen. Een goede voorbereiding geeft een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Niet alleen bij ons, ook bij andere potentiële werkgevers waar je een baan in de wacht kan slepen…

Maak een verpletterend goede eerste indruk en krijg de baan die je wilt! Hoe?

Tips om de baan te krijgen die jij wilt!

  • Leer de cultuur van het bedrijf waar je zou willen werken kennen. Wat is de kledingstijl? Is het een –je of een –u cultuur? Wie werken er? Bereid je voor en pas je kleding en gedrag aan.
  • Weet waarop je solliciteert. Wat is de functie? Wat doet het bedrijf? Zonder dit te weten, kun je niet aangeven waarom jij de aangewezen persoon bent om de positie te bekleden. Zorg voor een goede start met een passende sales pitch!
  • Wat is jouw toegevoegde waarde? Wat zijn jouw kwaliteiten die jou geschikt maken om deze functie te krijgen? Wees specifiek. Enthousiast, collegiaal en ambitieus zijn we allemaal wel! “Het lijkt me wel leuk”-taal slik je liever in.
  • Met wie ga je om de tafel? Check zijn of haar  LinkedIn-profiel en zorg dat die van jou er ook up to date bijstaat. Hoeveel waardevolle aanbevelingen kun je in de strijd gooien? Referenties worden zeer gewaardeerd.
  • Neem je hebben en houden mee. Maar let op: smijt er niet mee! Zorg dat je C.V., aanbevelingen, cijferlijst, papers en wat nog meer, geordend en kreukeloos in je tas zitten, maar strooi er niet mee. Mocht er bijvoorbeeld gevraagd worden naar aanbevelingen, dan kun je aanbieden het relevante document uit je tas te vissen. SCORE!
  • En nog een laatste waarschuwing voor nu: Kijk uit voor zelfverheerlijkende monologen. Zelfvertrouwen is goed. Zenden, zenden, zenden: NIET! Stel ook eens een vraag waaruit blijkt dat jij snapt waar het bedrijf op zoek naar is.

Nu hebben we je gewaarschuwd. En ben je uiteraard ook van harte uitgenodigd de CYT stand te bezoeken. We zijn altijd bereid je verder te helpen om (o.a.) je eerste indruk te perfectioneren. O, en: hoe geef jij eigenlijk een hand?

Kun je niet bij het Careerevent aanwezig zijn of ben je altijd op zoek naar waardevolle connecties en interessante discussie in sales en account management? Meld je dan aan op de LinkedIn-groep: Professionals in Sales & Account Management

Heb jij vragen, opmerkingen of andere tips? Laat hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *