Kernwaarden zijn belangrijk voor carrièrefocus
Kernwaarden zijn belangrijk voor carrièrefocus
/ Geschreven door Ruth Kremer
Kernwaarden zijn belangrijk voor carrièrefocus

Kernwaarden. Je wordt er bijna mee doodgegooid 😉 en het wordt zo langzamerhand een hippe term. En dat is hartstikke mooi! Want wist jij dat kernwaarden heel belangrijk zijn voor onze carrièrefocus? Waar kwaliteiten vooral iets zeggen over hoe je de dingen doet zijn kernwaarden de drijfveren die het ‘waarom’ van je handelen verklaren. Dus hoe meer we bewust zijn van ons handelen hoe groter het succes! Om je op weg te helpen organiseren wij op donderdag 4 april de gratis Open Academy Training: Ontdek je kernwaarden.

kernwaardenKernwaarden bepalen dus eigenlijk jouw prioriteiten en zijn de kern van je identiteit. Wat en hoe je iets doet, wie je bent, hoe jij je beweegt in het leven en zelfs hoe je omgaat met relaties. Je merkt, kernwaarden gaan diep. 😉

Waarom is het belangrijk te weten wat jouw kernwaarden zijn?

Simpel. Wanneer je niet weet waar je voor staat en welke kernwaarden bij jouw identiteit horen, dan begrijp je vast hoe lastig het wordt om problemen op te lossen en om met moeilijke situaties om te gaan. Want hoe kun je iets oplossen wanneer je niet weet WAT je moet oplossen? Maar we gaan het niet te zweverig maken. Kernwaarden zijn belangrijk en essentieel voor succes maar zorgen er ook voor dat jij een unieke kijk op de wereld hebt en maken dat jij niet wordt gedefinieerd door wat je vrienden, ouders, je partner of zelfs de maatschappij vindt.

Kernwaarden zijn belangrijk voor carrièrefocus

Maar wat ook een belangrijk punt is waarom je jouw kernwaarden zou moeten weten is dat je hiermee echt je carrièrefocus verbetert. Want wanneer jouw kernwaarden aansluiten op de waarden van het bedrijf weet je ook veel beter of je een echte match gaat zijn met de organisatie en of je in deze werkomgeving ook jouw doelen kunt bereiken. Om daar achter te komen kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wat motiveert mij?
  • Kan ik bij dit bedrijf mijn doelen realiseren (want je kent immers jouw doelen al)
  • Welke vaardigheden wil ik nog ontwikkelen en kan dat hier?
  • Voel ik mij thuis in deze organisatiecultuur?

Wanneer je je kernwaarden kent neem je veel beter leiding in situaties en weet je sneller welke keuzes het beste zijn. En dit hangt ook weer samen met zelfvertrouwen.

Gratis Open Academy training Ontdek je kernwaarden

Er zijn veel manieren om erachter te komen wat jouw kernwaarden zijn en welke prioriteit iedere kernwaarde heeft. Maar wij pakken dit graag samen met jou op en wijzen je graag de weg naar het definiëren van jouw kernwaarden. Tijdens onze gratis Open Academy Training Ontdek jouw kernwaarden gaan we hier uitgebreid mee aan de slag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *