Kennis Event 2010!
Kennis Event 2010!
/ Geschreven door Ruth Kremer
Kennis Event 2010!

Door: Sandi Dijakovic

Vrijdag, 29 oktober 2010, was het weer zover. De zevende editie van het ISAM Kennisevent 2010 werd gerealiseerd. Het recept: Viertal gastsprekers, 150 professionals, prachtig uitzicht over de Erasmusbrug, heerlijke  walking dinner en een hoop visitekaartjes. Het was een eer om erbij te mogen zijn. Het ISAM en Professional Capital Kennisevent staat in teken van netwerken onder genot van een hapje en een drankje, kennis vergaren en vooral business kansen blootleggen.

Een select groepje van plusminus 150 professionals uit verscheidene branches waren van de partij, waaronder Imtech, Aldi, KPN, Philips en nog vele anderen.  Voor ‘ons’ starters was het vooral een goede mogelijkheid om jezelf in the picture te spelen en te bewijzen dat je daadwerkelijk uit Masterclass Sales & Account Management-hout gesneden bent.

Ik kan niet ontkennen dat ik aardig wat cortisol aanmaakte in de uren daarvoor. Voor het hele hormonale verhaal zou ik alle lezers willen verwijzen naar het nieuwe boek van Willem Verbeke genaamd ‘Back to basics in selling’. Mijn gevoel vóór het Event kan het beste omschreven worden als: Kan ik dit wel? Al snel besefte ik dat dit de ideale mogelijkheid was om buiten mijn comfort zone te treden. De angst om met ‘gemaakte’ mensen te praten is vaak (nee altijd) ongegrond. Een quote van een Amerikaanse schrijver luidt: ‘I have lived a long life and had many troubles, most of which never happened’. Buiten je comfort zone treden is in mijn ogen de sleutel tot succes. Ik zou graag een quote met de lezers willen delen die door mijn hoofd schoot toen ik de kamer inliep met enkel onbekende ervaren sales professionals. ‘Everything you want is just outside your comfort zone’.

In de loop van de avond werd iedereen wat losser (of enkel ik?) en gingen de gesprekken mij steeds beter af. Eigenlijk wilde ik iedereen wel spreken en horen wat zijn of haar succesverhaal was. Jammer genoeg liet de tijd ons dit niet toe. Toch heb ik mij mogen voorstellen aan een paar toonaangevende posities waaronder ex-president Allianz, Sales Manager Sara Lee DE en oprichter SOLVINT  (gastspreker strategische inkoop). De drive en de liefde waarmee deze mensen hun verhaal doen is inspirerend.  Mensen willen graag hun verhaal kwijt, alleen moet jij wel laten blijken dat je het verhaal wilt aanhoren.

Het was een geslaagde avond,  waarbij new business gerealiseerd werd en hoop visitekaartjes van binnenzak wisselden. Mijn horizon is weer wat breder en mijn netwerk wat voller. Ik zou graag deze blog graag willen afsluiten met een quote waar ik veel waarde aan hecht . ‘Those who do not set goals for themselves are forever doomed to work to achieve the goals of others

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *