Ik weet dat goede voornemens nergens op slaan, maar… Empower Yourself!
Ik weet dat goede voornemens nergens op slaan, maar… Empower Yourself!
/ Geschreven door Marie José van den Kommer
Ik weet dat goede voornemens nergens op slaan, maar… Empower Yourself!

De 80/20 regel, de Why van Simon Sinek, The Blue Ocean Strategy of de welbekende SWOT. Theorieën en strategieën die binnen het bedrijfsleven worden ingezet. Kennis over deze theorieën is een absolute must wanneer je in Sales werkt of daar een carrière in ambieert. Maar hoe pas je dit nu makkelijk toe in de praktijk? Die vertaalslag bij een klant aan tafel is niet altijd makkelijk, aldus Marie José van den Kommer, oprichter en eigenaar van CatchYourTalent en sinds 2017 ook vaste blogger op dit kanaal. Het komende jaar geeft zij haar visie en uitleg op de tien belangrijkste theorieën in de serie Empower Yourself! 


2017! Een nieuw jaar. Heerlijk vind ik het, een nieuw jaar starten. Ik weet dat het nergens op slaat, maar een nieuw jaar geeft mij het gevoel van een schone lei. Opnieuw keuzes kunnen maken. En echt, ook al probeer ik het nog zo te negeren, zo rondom de jaarwisseling word ook ik ‘gegrepen’ door de stroom van goede voornemens en het maken van een bucketlist voor het nieuwe jaar. Maar in het kader van goede voornemens is met deze blog mijn eerste goede voornemen aangekondigd. Namelijk het schrijven van een maandelijkse blog op CatchYourTalent.com binnen de serie Empower Yourself!

Iedere krant of tijdschrift heeft onderwerpen als Reflectie, Mindfulness, Trends, Omdenken etcetera. Als ik dat doorlees, lees ik eigenlijk niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken’. In mijn ogen; oude theorieën die nog steeds zeer waardevol zijn in het dagelijkse (zakelijke) leven. En daar heb je op bedrijfstechnisch vlak ook veel van. Dat bracht mij op een leuk idee. Ik wil jou mijn visie op de tien belangrijkste strategieën en theorieën geven en je leren hoe je deze nu toepast in de dagelijkse praktijk. Zie het als algemene ontwikkeling op zakelijk en bedrijfseconomisch vlak.

Helaas sterven veel goede voornemens een stille (en vroegtijdige) dood en daarom vraag ik jullie hulp als stok achter de deur! Laat weten wat je ervan vindt, of je er iets aan hebt gehad en of je het mee kunt nemen in de dagelijkse praktijk. Like, comment, of kom zelf met oude wijn in nieuwe zakken! 

Januari 2017 trap ik af met “The Blue Ocean Strategy zoals omschreven in het gelijknamige boek geschreven door W. Chan Kim en Renée Mauborgne. Eind deze week kun je mijn visie op de Blue Ocean op het Blog van CatchYourTalent terugvinden.

Groeten,

Marie José
Ondernemer, oprichter en eigenaar van CatchYourTalent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *