“Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter”
“Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter”
/ Geschreven door Ruth Kremer
“Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter”

Waarom verkopen sommige verkopers meer dan andere? Zelfinzicht en sociale intelligentie vormen de geheime kracht achter iedere succesvolle verkoper. Sociale intelligentie stelt verkopers in staat te kijken vanuit een ander perspectief: dat van de klant. Deze verkopers zijn als ‘kennisbrokers’ die niet alleen haarfijn aanvoelen wát hun klanten nodig hebben maar ook waaróm. En dat is waar het om draait, want pas dan kun je als verkoper je klant echt een oplossing aanreiken.

Sociale intelligentie is echter niet iets vanzelfsprekends. Succesvolle verkopers moeten voortdurend werken aan het verbeteren van hun sociale intelligentie. Geen sinecure, dus. Maar iedereen kan het leren! Dit boek laat zien hoe. De auteurs tonen hoe succesvolle verkopers hun sociale intelligentie ontwikkelen en hoe je dit zelf ook onder de knie kunt krijgen. Ze maken daarbij gebruik van wetenschappelijke inzichten uit de biologie, de psychologie en de sociale neurowetenschappen. Zo stelt Verbeke bijvoorbeeld dat de pyramide van Maslov aangepast dient te worden!

De theorie wordt bovendien geïllustreerd door talloze anekdotes uit het leven van alledag, gecombineerd met praktische tips waardoor je je klant beter zult gaan begrijpen en effectiever kunt beïnvloeden.

Professor dr. Willem Verbeke is bijzonder hoogleraar aan de Erasmus School of Economics Rotterdam en mede-eigenaar van Professional Capital. Drs. Maarten Colijn is medeoprichter en zakelijk directeur van Professional Capital. Beide zijn tevens nauw verbonden aan Het Instituut voor Sales Talent.

Het nieuwe boek van Professor Willem Verbeke is nu te bestellen via onderstaande link; https://www.managementboek.nl/boek/9789462201354/ik-begrijp-waarom-ik-verkoop-dus-ik-verkoop-beter-willem-verbeke

Op zondag 15 feb. 2015 heeft Prof. Willem Verbeke een interview gegeven over zijn nieuwe boek “Ik begrijp waarom ik verkoop, dus ik verkoop beter” bij Businessclass. Heb jij deze gemist? Terugkijken kan via deze link. https://lnkd.in/dVsvjrP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij zijn benieuwd naar jullie mening/reactie. Laat hieronder jouw bericht achter;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *