Hogescholen falen in het opleiden van studenten op het gebied van Sales
Hogescholen falen in het opleiden van studenten op het gebied van Sales
/ Geschreven door Ruth Kremer
Hogescholen falen in het opleiden van studenten op het gebied van Sales

Door:  Nynke Kuipers Wij spreken honderden studenten per jaar die een commerciële opleiding volgen met als doel carrière te maken in de Sales. Wij zijn zeer teleurgesteld in het niveau van de studenten na het volgen van verkoopgerichte vakken. De zeer ambitieuze studenten die bij ons terecht komen voor extra training zien dit zelf ook in.  Zij geven aan graag meer over sales te willen leren en volgen een extra Masterclass. Is dit niet de rol van de HBO/WO opleidingen in Nederland?

Studenten die kiezen voor een commerciële opleiding komen vaak bedrogen uit als het gaat om Sales gerichte vakken. Dit is wat wij bij CatchYourTalent ervaren. CatchYourTalent is gestart om de doorstroom voor starters richting het bedrijfsleven soepeler te laten verlopen. Door extra training en praktijkervaring op het gebied van Sales & Account Management stomen wij starters klaar voor het bedrijfsleven. Wij doen onderzoek op de Hogescholen en zijn constant ons Masterclass programma aan het evalueren om mee te veren met de markt. Wij toetsen regelmatig hoe zaken door het bedrijfsleven worden ervaren. Wij zijn momenteel een discussie gestart op LinkedIn om te toetsen hoe het momenteel door het bedrijfsleven wordt ervaren.

Lees de reacties van studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven op de  stelling:

” Hogescholen falen in het opleiden van studenten op het gebied van Sales”

Discussieer mee en trek zelf jouw conclusie: http://goo.gl/5nFOO

Gelukkig zijn er ook Hogescholen die wel actief bezig zijn om het studieprogramma continue te optimaliseren en de brug van theorie naar praktijk te verbeteren. Vanuit mijn ervaring ben ik van mening dat dit de uitzondering op de regel is onder de hogescholen. Het merendeel van de hogescholen is helaas niet praktijkgericht of werkt met verouderde theorie- en leer methodes. Een advies orgaan zou een goede oplossing kunnen zijn. Tevens hoop ik dat de InHolland issue de Hogescholen wakker heeft geschud om kritisch naar de kwaliteit van de HBO opleidingen in Nederland te kijken.

Wat zijn jouw ervaringen op dit vlak? Wat moet er verbeterd worden aan verkoopgerichte opleidingen aan Hogescholen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *