Hoe overwin je jouw Catch-22?
Hoe overwin je jouw Catch-22?
/ Geschreven door Ruth Kremer
Hoe overwin je jouw Catch-22?

Als starter heb je geen werkervaring en zonder baan, doe je ook geen werkervaring op. Veel werkzoekenden verschuilen zich achter deze paradox. Gooi de crisis op de hoop en jij hebt een alibi waarom jij thuis zit zonder baan. Wat kan jij doen om deze situatie te doorbreken?

Ik las een zeer interessant artikel op Forbes:  When an employer requires experience and you have none.

De belangrijkste stappen uit dit artikel vind je hier op een rij:

1. Weet wat je wilt, bepaal je doel.

2. Welke ervaringen en skills zijn hiervoor benodigd?

3. Welke genoemde punten heb jij al en welke dien je te ontwikkelen?

4. Onderschat de kennis en ervaring die je in de college banken hebt opgedaan niet. Denk ook aan projecten die je hebt uitgevoerd.

5. Ga op zoek naar relevante bijbanen, projecten of vrijwilligerswerk. Neem hier een leiderschapsrol in en toon initiatief.

6. Stages zijn gedeeltelijk de vervanging voor startersbanen. Onderneem ook vrijwillige stages die heel gericht de competenties ontwikkelen die je nodig hebt. Er zijn altijd bedrijven of start- ups die jouw hulp kunnen gebruiken. Benader ze met een concreet plan.

7. Bereid je goed voor op je sollicitatiegesprek. Is dit de baan van je dromen? Bied bijvoorbeeld aan dat je het eerste half jaar stage wilt lopen.

Werkervaring is voor bedrijven belangrijk omdat ze het risico willen verkleinen. Iemand die zich al bewezen heeft, lijkt minder risico te zijn bij aanname. Bovendien leidt werkervaring tot een kortere inwerkperiode en kan iemand sneller rendabel zijn. Als jij handig weet in te spelen op deze 2 punten, kun je de strijd aan met de meer ervaren medewerkers.

Wil je ervaring opdoen in het sales vak? Kijk eens naar de Masterclass Sales & Account Management.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *