Het Sales Event 2014: een inspirerende reis naar 2020
Het Sales Event 2014: een inspirerende reis naar 2020
/ Geschreven door Ruth Kremer
Het Sales Event 2014: een inspirerende reis naar 2020

Donderdag 19 juni was het zo ver, hét Sales Event van 2014. Ruim 100 gasten waren op de been voor deze inspirerende middag. Het was een geslaagde reis naar ‘De Toekomst van Verkoop’ in 2020!

Onderscheidend vermogen essentieel
De aftrap van deze reis werd gedaan door Maarten Colijn, trainer van Professional Capital. Hij gaf een workshop speciaal voor onze (alumni) Masterclass Talenten. Een belangrijke boodschap voor de Talenten is dat je als verkoper uniek moet zijn in je presentatie. Onderscheidend vermogen is essentieel om succesvol te worden én blijven in de toekomst!

Verandering van waarden en normen
Om 14:30 startte Goos Eilander, eigenaar van Trendbox BV, en nam onze gasten mee in zijn visie en expertise ten aanzien van de (komende) trends in de maatschappij. De waarden en normen van de Nederlandse bevolking zijn aan verandering onderhevig en bedrijven zijn genoodzaakt hier op in te spelen. Sommige trends worden negatief geïnterpreteerd, denk aan ‘vergrijzing’. Als bedrijf moet je ervoor waken dat je niet direct meegaat in de negatieve gedachten, maar ook de kansen blijft zien. Bijvoorbeeld: de verkoop van elektrische fietsen is door de vergrijzing enorm gestegen! Achterblijven is geen optie, vooruitdenken en kansen zien is de key tot succes!

De waarde van gegevens
“Big Data” een hype of echt nuttig? Frans Feldberg, Associate Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam, gaf met vele praktische voorbeelden weer hoeveel invloed Big Data op ons heeft. Neem het gebruik van de App ‘Myfitnesspal’. Het lijkt onschuldig om daar wat gegevens in te vullen over bijvoorbeeld je voeding, echter voor bedrijven is het zeer waardevol. Zij kunnen precies zien, wat jij wanneer eet en kunnen hier een patroon uithalen. Ook zoektermen in Google zijn zeer waardevol, zo kun je bijvoorbeeld precies achterhalen wanneer er zich een griepepidemie in Amsterdam voordoet! Kortom, de mogelijkheden met big data zijn eindeloos….en de impact wordt steeds groter als wij uitgaan van “Moore’s law”.

In de pauze waren er diverse coffee corners, waar de gasten over de verschillende thema’s konden verder praten. Middels een speciale App voor ons Event lieten wij onze gasten de mogelijkheden van technologie in de Retail zien (ontwikkeld door Matise).

Invloed van hormonen
Het tweede deel ging van start met professor Willem Verbeke, de enige hoogleraar op het gebied van Sales in de Benelux. Willem gaf zijn wetenschappelijke blik op de toekomst van het Sales vak. Is het zo dat mooie mensen beter verkopen? En verkopen mensen die lachen meer? Veel mensen hebben moeite om boven het maaiveld uit te steken en blijven er daarom liever net onder. Waarom? Als je op een ‘voetstuk’ staat ben je zichtbaar én vatbaar voor kritiek. Dit boezemt veel mensen angst in en zorgt in dat geval voor de aanmaak van het hormoon ‘cortisol’. De kunst is juist om ‘testosteron’ aan te maken en je (sales) successen actief te delen, op bijvoorbeeld LinkedIn of Twitter! In de toekomst gaat het erom dat jij als sales professional een kennisbroker bent voor je klant en dat jij eerder behaalde successen bij key accounts (die vaak ook voorloper zijn in de markt) door vertaalt naar de rest van je accounts.

Marie-José van den Kommer, eigenaar van de Visie Groep, sloot het evenement af en zocht samen met onze gasten naar de rode draad van de lezingen, in samenhang met het thema ‘De Toekomst van Verkoop’. Het Event werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Wij kijken terug op een geslaagd Event en bedanken iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en betrokkenheid! De eerste impressie foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina. Tot volgend jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *