Het is nu; wij samen tegen Corona
Het is nu; wij samen tegen Corona
/ Geschreven door Ruth Kremer
Het is nu; wij samen tegen Corona

Het Coronavirus. Nederland houdt letterlijk de adem in. We mijden contact. We hamsteren. We werken thuis. Maar we zijn ook strijdbaar en steken meer dan ooit een helpende hand uit. Er is geen jij of ik. Het is nu ‘wij samen tegen Corona’. We voeren een gevecht tegen een onzichtbare vijand waarvan we de zwakke plekken (nog) niet kennen. En zonder werkzame munitie is ‘Flatten the curve’ onze enige vorm van verweer. Het klinkt net zo dramatisch als dat het is. Voor ons staat allereerst de gezondheid op prioriteit nummer 1. Van collega’s, familie, vrienden maar eigenlijk ook iedereen daarbuiten.

Samenwerken in de strijd tegen Corona

Wij nemen als organisatie alle adviezen vanuit het RIVM heel serieus. Collega’s kunnen thuiswerken indien het werk dat toestaat, of staan bij uitval van eigen werkzaamheden toch hun mannetje binnen de verzendrondes die we nog wel de deur uit kunnen doen. Het is natuurlijk een vreselijk ellendige situatie maar wij merken ook dat het onze strijdlust, samenwerking en inventiviteit een enorme boost geeft. Voor onze flexers in de FieldForce is er momenteel weinig werk, maar ervaren wij vanuit alle kanten begrip en positieve vibes. Dat sterkt enorm! En maakt ons ook trots! We doen meer dan eens een beroep op onze creativiteit en inventiviteit en met succes. Zo zijn wij hard bezig om onze Masterclass Sales & Accountmanagement binnen een Virtual Classroom voort te zetten. Zodat wij ook bij een eventuele lock-down zijn voorbereid en kan toch zelfontwikkeling doorgaan. Het aanbod op Netflix, Videoland of HBO is immers ook niet oneindig ;).

Wees niet eigenwijs en denk aan het algemeen belang

Wij willen iedereen op het hart drukken om goed voor jezelf te zorgen en de richtlijnen van RIVM strikt op te volgen. Handen wassen, niet naar het werk komen met klachten, geen handen schudden, afstand houden van elkaar en beperk vooral sociale contacten. Misschien behoor je zelf niet tot de risicogroepen en leef je in goede gezondheid, maar denk dan ook aan de verantwoordelijkheid voor de mensen om jou heen. De mensen die mogelijk wel een risico zijn. Draag je verantwoordelijkheid. Wees er voor elkaar en steek een helpende hand uit!

Er is geen draaiboek voor Corona

Er is aan de zakelijke kant ook een uitdaging om de continuïteit van onze bedrijven binnen de Visiegroep te waarborgen. Racktime, CatchYourTalent en URD Solutions. Een uitdaging waar wij niet alleen voor staan maar vele bedrijven met ons. Ook wij hebben dit nog nooit meegemaakt. Er is geen draaiboek voor deze situatie. Het ziet er naar uit dat dit een zware periode gaat worden voor onze bedrijven. Wij zullen er alles aan doen om hier goed door heen te komen en een toekomst te bieden aan de mensen werkzaam binnen onze organisaties. Gelukkig zijn wij een gezond bedrijf en kunnen we tegen een stootje en gaan we er alles aan doen om schade te beperken.

In de loop van de weken zullen er ongetwijfeld zaken gaan veranderen en kan het zijn dat we verdere maatregelen moeten nemen. Maar laten we uitgaan van de kracht van samenwerken en elkaar nu steunen waar mogelijk. We gaan hier samen in. En komen hier ook samen weer uit.

Let’s do this together!

Samen Sterk tegen Corona

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *