En opeens weet je het…Je wordt……..?
En opeens weet je het…Je wordt……..?
/ Geschreven door Ruth Kremer
En opeens weet je het…Je wordt……..?

In Nederland moet je al op jonge leeftijd keuzes maken die bepalend kunnen zijn voor de rest van je leven. Nog voordat je, je eindexamen hebt gehaald moet je al ingeschreven staan bij de vervolgopleiding. Maar hoe weet je nou wat je wil worden ‘later’ als je geen ervaring en referentiekader hebt? Behalve van je ouders, uit de boeken of van film of tv…

Dat je een keuze moet maken is natuurlijk logisch. Echter de meeste opleidingen zijn al meteen zo specifiek, waardoor er in het eerste studiejaar een enorme afval percentage is. Op de momenten dat je twijfelt of het gaat even niet zo lekker, dan is het fijn als je weer even teruggaat naar je basis. Wie of wat inspireerde jou ten aanzien van je carrière keuze(s)?

Als je weet waar jouw drijfveren vandaan komen, is het makkelijker om een consistente stijgende lijn in te zetten binnen de opbouw van jouw carrière. Blijf regelmatig evalueren en klankborden met je omgeving, sta je nog écht in je kracht? En ben je gelukkig in de dingen die je doet?

Het doel van Het Instituut voor Sales Talent is om studenten en starters te inspireren, maar ook om hen kennis en ervaring mee te geven rondom het vak Sales & Account Management. Op deze manier weten Talenten écht waar zij voor kiezen, als zij een Sales carrière ambiëren. Een goed voorbeeld hiervan is deelname aan de Masterclass Sales & Account Management. Een traject welke wij organiseren in samenwerking met Professional Capital en professor Willem Verbeke.

“NRC Carrière heeft als doel om samen ambities waar te maken. En daarom maakt NRC Carrière ook inspirationals. Interviews met inspirerende Nederlanders die jou kunnen helpen een stap verder te zetten in je carrière.

Deze keer een interview met Loek Peters. Als acteur is hij onder andere bekend van Penoza en 8ste groepers huilen niet. Hij vertelt over de keuzes die hij heeft gemaakt in zijn carrière en de moeilijkheden die hij in zijn werk als acteur ondervindt. Ook geeft hij tips over hoe jij je ambities kan verwezenlijken.” Bron: NRC Carrière

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *