Sales Talent Wouter: Mijn weg naar Villeroy & Boch
Sales Talent Wouter: Mijn weg naar Villeroy & Boch
/ Geschreven door Ruth Kremer
Sales Talent Wouter: Mijn weg naar Villeroy & Boch

 Geschreven door: Wouter, Masterclass 28

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van het merk Villeroy & Boch en denkt dan vaak aan servies en/of badkamers. Datzelfde gold voor mij, het was in mijn ogen een topmerk: duur, mooi design en alleen voor de “hogere segmenten” der samenleving. Totdat ik écht in aanraking kwam met dit bedrijf.

Als deelnemer van Masterclass 28, kreeg ik de kans om de selectieronde te doorlopen om mijn praktijkuren bij Villeroy & Boch in te vullen, op de afdeling badkamer en wellness. In mijn voorbereidingen op de selectieronde merkte ik al snel dat het hier draait om een familiebedrijf wat al bijna 270 jaar bestaat (!), met een rijke historie. Met de focus op ‘samen’ en op de klant.

Ik werd uit de selectie gekozen en mocht beginnen met het vervullen van mijn takenpakket (o.a.):

  • Het verrijken van klantgegevens in het CRM-programma;
  • Opvolgen van koude- en warme leads en het sturen van extra informatie.

Om te zien, voelen en ervaren waar Villeroy & Boch voor staat, werd ik uitgenodigd voor een tweedaags bezoek aan Mettlach in Duitsland.

Het is niet alleen een familiebedrijf, na mijn bezoek komt het bedrijf ook over als een familie. Dat ik hier nu onderdeel van ben, maakt mij trots. Ik heb werknemers ontmoet die na 10 jaar trouwe dienst nog steeds even enthousiast zijn als op de eerste dag en klanten die minstens zo enthousiast zijn. Alles werd tijdens het bezoek tot in de kleinste details geregeld: een prachtige kamer (met een prachtige badkamer) in het kasteel van de familie, geweldig eten en drinken, vrolijke en vriendelijke bediening, goed gezelschap en zeer indrukwekkende rondleidingen.

We hadden een strak programma met rondleidingen. De rondleidingen namen mij mee door het museum en de fabrieken van deze servies en sanitair fabrikant. Wist je dat de dansvloer van de Titanic bij V&B vandaan komt? En de vloer in de Dom van Keulen?

Ondanks het moderniseren, wordt er bij Villeroy & Boch nog steeds veel met de hand gewerkt, met het oog op de kleinste details. Zo kregen we bijvoorbeeld een minuut of 10 de tijd om te kijken waarom een afgekeurd kopje was afgekeurd. Voor mijn ongetrainde doch kritische oog, was er helemaal niks te bekennen. Terwijl de werknemer binnen luttele seconden de fout al zag en het kopje afkeurde. Bij alle processen die zich in de productie afspelen geldt deze uitzonderlijke zorg voor het eindproduct.

Je zult altijd zien dat er meer taken bijkomen dan alleen het oorspronkelijke takenpakket wat je krijgt, in mijn geval heb ik bijvoorbeeld monsters mogen sturen en een stuk klantenservice mogen doen. Dit biedt mij de kans om nog meer kennis en ervaring te vergaren. Villeroy & Boch biedt mij deze kansen op een informele, losse en professionele manier.

Dit laat mij niets anders dan mijn verhaal samen te vatten in de volgende zin: wat een ontzettend gaaf bedrijf, wat een ontzettende gave ervaring!

Ben jij, net als Wouter, ook op zoek naar een ultieme Sales Experience? Meld je dan aan voor onze Masterclass Sales &
Account Management

Reacties op "Sales Talent Wouter: Mijn weg naar Villeroy & Boch"

  • Fleur de Jong schreef op 18 oktober 2015

    Wouter,
    Wow, wat een ervaring, ik ben jaloers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *