De openingszin van slechte verkopers
De openingszin van slechte verkopers
/ Geschreven door Ruth Kremer
De openingszin van slechte verkopers

Waarom is “Hoe kan ik u helpen?” beter dan “Kan ik u helpen?”. In de praktijk komen wij een hoop slechte verkopers tegen. Businesscoach en sales trainer Fius van Laar van Professional Capital legt in deze vlog uit wat het verschil is tussen open en gesloten vragen. Tijdens de Masterclass Sales & Account Management doen de Sales Talenten met name stage ervaring op in de Business to Consumer markt. Voel jij je te goed of ervaren om een hele dag in een retail shop jouw verkoopkwaliteiten te verbeteren? Ga dan bij jezelf te rade: Wil je echt leren of wil je alleen aan je vrienden kunnen vertellen dat je voor grote merken werkt in de B2B?

De stage ervaring tijdens de Masterclass in de Business to Consumer markt is van CatchYourTalent een hele bewuste keuze; in de geselecteerde projecten voer je namelijk heel frequent verkoopgesprekken op een dag voor verschillende multinationals. Op deze manier kun je in een heel korte stageperiode enorm veel leren en jezelf ontwikkelen én kunnen wij je een heel breed aanbod aan facetten van het sales vak laten laten ervaren. Uiteraard zijn er ook Business to Business opdrachten tijdens de Masterclass. Deze zijn echter altijd actiegericht en ondersteunend aan de vaste account managers.

Het stellen van goede vragen is uiteraard een must om je verkoopgesprek goed te leiden. Met het stellen van open vragen ontstaat snel een inhoudelijk gesprek, legt Fius van Laar uit in onderstaande video. Door een open vraag te stellen, dwing je als verkoper je klant na te denken. Als netwerker dwing je je gesprekspartner zijn antwoord goed te overwegen. Kortom: open vragen breken het gesprek open!

Hierbij nog enkele tips:

  • Om bekwaam te worden in het stellen van open vragen is het belangrijk je gesprek goed voor te bereiden. Schrijf ze op en beoordeel je vragen kritisch.
  • “Oefening baart kunst” ; het is een kwestie van oefenen in de praktijk, elke dag weer!
  • Evalueer je gesprek altijd direct met jezelf. Wat ging er goed? Wat kan beter? Pas je script direct aan.

Kom jij ook regelmatig slechte verkopers op de winkelvloer tegen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *