Masterclass in de praktijk: geloven in de mindset (Deel 2)
Masterclass in de praktijk: geloven in de mindset (Deel 2)
/ Geschreven door Ruth Kremer
Masterclass in de praktijk: geloven in de mindset (Deel 2)

Mijn doelstelling bereiken is absoluut niet eenvoudig gebleken. Het kost veel tijd, vereist veel doorzettingsvermogen en discipline en levert in het begin geen financiële vergoeding op. De motivatie moet je zelf creëren door te kijken naar de ervaringen die je opdoet, de netwerken die je creëert en de lessen die je leert die zelfs je als persoon kunnen veranderen. Ik ben meerdere malen tegen obstakels gelopen die bij mij grote vraagtekens opleverden: waarom werkte mijn verkoopgesprek niet? Waarom kocht die persoon tóch niet die navigatie terwijl hij aanvankelijk zó enthousiast was? Waarom juist die andere wel die al snel was weggelopen maar later weer terugkwam? Hoe komt het dat het oefenen van een verkoopgesprek totaal anders is dan het daadwerkelijk voeren van een gesprek? Wat kan ik anders doen?

Ik beschouw elk obstakel als een stap richting mijn doel. Overwin je het obstakel dan overwin je ook jezelf. Het is nuttig om fouten te maken, want daar leer je weer van. Een belangrijke stap voor mij was om te gaan geloven in de mindset en de geleerde verkooptechnieken. Soms lijken ze onlogisch, maar in de praktijk leveren ze interessante resultaten op. De belangrijkste lessen waren tot nu toe voor mij: altijd blijven luisteren, altijd blijven zoeken naar wensen/behoeften/pijnpunten en altijd onthouden dat je met mensen te maken hebt en dat je als verkoper het verschil kunt maken. Door dit toe te passen heb ik zelf vaak het antwoord al gevonden op de vragen die ik kreeg.

In ieder geval heb ik ontdekt dat alles valt en staat met je doorzettingsvermogen en enthousiasme. Je moet deze masterclass oprecht willen halen, je moet er alles uit willen halen wat er in zit en ook moet je absoluut niet bang zijn om zo nu en dan uit je comfort zone te stappen. Dit zijn cruciale eigenschappen voor een verkoper. Want ook tijdens een verkoop moet je deze oprecht en met veel doorzettingsvermogen willen doen slagen, moet je er alles uit halen wat er in zit en mag je absoluut niet bang zijn om soms uit je comfort zone te stappen. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste; is dat je  vooral veel plezier in je werk hebt!

Met al verschillende mijlpalen in mijn persoonlijke ontwikkeling zet ik het traject voort richting einddoel: het afronden en eindexamen van de masterclass!

Gerelateerd aan: De masterclass in de Praktijk: Doelen stellen (Deel 1)

Hugo van Bosch is deelnemer van Masterclass Sales & Account Management 18. Naar verwachting rond hij zijn masterclass eind juni 2013 af en is hij in het bezit van een extra diploma ondertekend door Professor Willem Verbeke, de enige hoogleraar Sales & Account Management in Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *