De drie beste tips voor offline netwerken
De drie beste tips voor offline netwerken
/ Geschreven door Ruth Kremer
De drie beste tips voor offline netwerken

Offline netwerken is moeilijk voor veel accountmanagers. Tijdens de Masterclass ‘Presentatievaardigheid en Commerciële voorstellen’ oefenen we vandaag o.a. het offline netwerken onder leiding van Maarten Colijn van Professional Capital. Makkie? Zeker niet. Je stelt elkaar uitgebreid voor en krijgt dan de opdracht een willekeurig persoon te gaan pitchen. Zo oefen je niet alleen het onthouden van bruikbare informatie, maar train je ook direct jouw presentatieskills!

Offline netwerken nog wel van deze tijd?

Ik hoor je denken…. ‘Leuk die oefening, maar is offline netwerken nog wel van deze tijd?’ Maar natuurlijk! Onderscheidende zaken onthouden van een gesprekspartner en die kunnen reproduceren is een vaardigheid die je niet alleen zult inzetten tijdens een zakelijke bijeenkomst of netwerkevent. Ook op het niveau van 1-1 gesprekken is het toch belangrijk dat je de juiste zaken onthoud om de basis voor een goede relatie te leggen. Deze vaardigheden leer je niet op school en vaak ook niet wanneer je eenmaal bij een bedrijf aan de slag bent. Het netwerken wordt dan ook in de regel door veel accountmanagers helaas niet goed beheerst. 

Drie #Tips wanneer je gaat netwerken:

  1. Stel jezelf realistische doelen op en ga naar huis wanneer deze zijn bereikt. Bijvoorbeeld; Ik wil tijdens het netwerkevent 5 goede leads verzamelen. Heb je deze binnen blijf dan niet hangen maar ga met deze energie naar huis en werk de leads gelijk uit.
  2. Durf afscheid te nemen. Vaak blijven accountmanagers (of soms collega’s) plakken en dat weerhoud jou alleen maar om je doelen te behalen. Gebruik niet het toiletbezoek als smoes. Maar zeg gewoon; Ik vond het een prettig gesprek en dank voor de tijd. Laten we dit gesprek in een andere setting voortzetten, ik ga nu weer even verder.
  3. Ga nooit als laatste weg. Je wilt niet die ene zielige accountmanager zijn die als laatste met net iets teveel drank op weg gaat van het event;).

Praktijkgericht groeien in het salesvak iets voor jou? Check dan Masterclass of neem contact met ons op!

Offline netwerken is moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *