5 vragen aan de oprichter van CatchYourTalent
5 vragen aan de oprichter van CatchYourTalent
/ Geschreven door Ruth Kremer
5 vragen aan de oprichter van CatchYourTalent

5 vragen aan Marie-José van den Kommer – Oprichter van CatchYourTalent – Het Instituut voor Sales Talent

Hoe zou jij CatchYourTalent in 1 zin omschrijven?

Een platform dat vraag en aanbod van Sales Talenten samenbrengt en beter op elkaar afstemt.

Dat klinkt heel mooi, maar wat houdt dat in, wees eens concreet?

Wij trainen HBO en WO studenten en starters die verder willen in de Sales en geven hen relevante werkervaringen. De trainingen worden gegeven door Professional Capital, een gerenommeerd trainingsbureau, dat ook de beste accountmanagers van Nederland traint. De werkervaring wordt geboden bij Racktime; ons zusterbedrijf dat actief is op het gebied van Field Marketing voor merken als Sony, Nespresso en Intel.

Wat is de grootste fout die jij hebt gemaakt binnen CatchYourTalent?

Ik heb een hele duidelijke visie over wat CatchYourTalent is en wat ons bestaansrecht is, voor mij is dat heel logisch. Toch heb ik gemerkt dat ik daar soms te makkelijk over denk en vergeet mensen goed mee te nemen in mijn visie. Ik blijf zelf in een te hoog abstractieniveau hangen.

Geef daar eens een voorbeeld van?

Ons concept zie ik als een platform waar iedereen iets komt halen en iedereen iets brengt. Dat moet in balans zijn en dat moet ieder voor zich bewaken. Voor mij is dat logisch, voor Professional Capital, onze trainingspartner ook. Talenten moet ik dat vaak meerdere keren uitleggen, immers zij zijn pas net gewend zo te werken en te denken. Zo wordt op fokt.nl door iemand de vraag gesteld: Kent iemand de bedrijven CatchYourTalent en Racktime? Wat zij aanbieden klinkt ‘to good to be true’ voor een 20 jarige. Als ik dat lees realiseer ik me weer, dat we soms een paar stappen overslaan in de communicatie.

Wat was jouw drijfveer om CatchYourTalent op te richten?

Vraag en aanbod van Sales Talent bij elkaar brengen door als bedrijf waarde toe te voegen, zodat er voor iedereen een win-win situatie ontstaat.

Sales Talenten krijgen een rugzak met ervaringen en trainingen. Daarnaast de kans om bij mooie bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Dit levert een voorsprong op voor de rest van je carrière!  Bedrijven krijgen toegang tot écht Sales Talent, waarbij het kaf al van het koren gescheiden is. En ik, als ondernemer, heb toegang tot jong talent dat sterk gemotiveerd is.

Waar ben je het meest trots op?

Op talenten die nu op mooie posities zitten bij toonaangevende bedrijven. Als ik ze spreek zeggen ze vaak: Ik realiseer me nu pas, hoeveel ik bij jullie geleerd heb en welke voorsprong me dat gegeven heeft!

Sommigen van hen, zijn nu weer klant bij ons! Dan is de cirkel rond.

Wat is het grootste misverstand over jou?

Haha dat ik afstandelijk ben. Ik vind mezelf heel toegankelijk, maar ik hoor toch nog vaak dat ik afstandelijk ben. Ik pleit voor een hele platte organisatie zonder hiërarchie. Mijn deur staat altijd open, maar niet iedereen komt makkelijk binnenlopen of spreekt mij aan op inhoud.  Tja…dat vind ik jammer. Werk aan de winkel voor mij qua personal branding 🙂

Heb jij vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van het interview met Marie Jose van den Kommer? Laat onderstaand je bericht achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *