Achter de schermen bij- Het Instituut voor Sales Talent
Achter de schermen bij- Het Instituut voor Sales Talent
/ Geschreven door Ruth Kremer
Achter de schermen bij- Het Instituut voor Sales Talent

Wat speelt er zich achter de schermen af bij Het Instituut voor Sales Talent?  Wij zijn dagelijks bezig om het trainingsaanbod af te stemmen op de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Dit komt voort uit onderzoeken, bezoeken van reguliere opleidingen,  de wetenschap en de ervaring en wensen vanuit het bedrijfsleven.  Afgelopen maand was er een brainstorm voor sales event van 2013, bezochten we Antwerpen en startte de 19de  editie van de Masterclass. Daarnaast waren wij o.a. bij Mars en Beiersdorf en waren wij aanwezig bij de bijeenkomst van de Beroepenveld Commissie. Maar er was meer….

Maart was een drukke maand voor CatchYourTalent. Naast de organisatie van het sales event  stond het agenda van Account Manager Danielle bomvol met afspraken omtrent het project kennisdeling. De bedrijven Hago, BestWestern, Kneipp, Difrax,  MTEL, Beiersdorf, Mars Nederland  werden o.a. bezocht. Wij verzamelen zoveel mogelijk praktijkervaringen om ons trainingsaanbod hierop aan te passen en starters hiermee de beste opstap voor hun carrière te bieden. Hier komt een hoop bij kijken!

Daarnaast vonden er diverse selectie gesprekken plaats rondom account management posities met de high potentials vanuit ons Masterclass programma. Dit zorgt altijd voor veel commotie binnen ons team. De Sales pitch en selectievragen worden doorgenomen en opdrachtgevers en talenten worden geïnformeerd. Een selectiegesprek heeft veel overeenkomsten met sales. We zijn gezond gespannen: Wij willen het beste van het beste presenteren aan onze opdrachtgevers.  Naderhand hebben wij een uitvoerig evaluatie gesprek met opdrachtgever en talent. Solliciteren is jezelf verkopen!

Op 14 en 15 februari startte de nieuwe masterclass. De 19de editie! Een nieuwe ambitieuze groep van 20 sales talenten zijn op dit moment de theorie in de praktijk aan het toepassen. Zelfreflectie, bewustwording en doelgericht te werk gaan staan centraal in deze periode. De eerste selectie gesprekken voor de 20ste editie welke in mei plaats vind staan alweer in het agenda van Stefan Zijlstra, Recruiter Sales Talent. De 20ste editie wordt een”special edition” masterclass met extra’s voor onze sales talenten om dit jubileum te vieren! Heb je interesse om de Masterclass te volgen wees er dan heel snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Daarnaast was CatchYourTalent aanwezig bij de Beroepenveld Commissie, georganiseerd vanuit Inholland. Tijdens deze bijeenkomsten adviseren wij de opleidingscommissie in het huidige opleidingsaanbod. Over het algemeen is de theorie omtrent sales van reguliere HBO/ WO opleidingen helaas minimaal en de stof niet meer recent.  CatchYourTalent draagt bij in het delen van al onze kennis en ervaringen omtrent ons vak.

CatchYourTalent België bezocht de Universiteit in Antwerpen en gaf daar de workshop Sales & Account Management en de toelichting op deelname aan masterclass traject voor Belgische sales talenten.

Marie-José en Danielle krijgen komende maand te horen of Sales in hun DNA zit. Andere collega’s in het pand stonden raar te kijken toen zij de dames in een buisje zagen spugen. Dit ging vervolgens op de post en wordt onderzocht door het lab van InsightYou. Je snapt dat wij vol spanning de uitslag afwachten. Deze delen wij uiteraard met je middels ons blog!

Het thema bij CatchYourTalent was deze maand luisteren. In het kader van het thema hebben wij diverse blog artikelen uitgebracht om je zoveel mogelijk bewust te maken van deze onmisbare competentie. De maand april zal in het teken staan van de Sales Mindset. In de komende periode zullen wij je een zo breed mogelijk aanbod van artikelen omrent dit thema met je delen.

Block je 16 mei voor het Sales Event  alvast in je programma? Hierover volgt spoedig meer informatie!

Team CatchYourTalent, Het Instituut voor Sales Talent wordt vertegenwoordigd door: Marie-José van den Kommer (founder, director) Stefan Zijlstra (Recruiter),Jennifer Borst(team manager), Danielle Zijlstra(Account manager)Moniek Hartenberg(Sales Support), Nynke Kuipers(Project Manager) en Kali Karar (Stagiair Sales Talent)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *