10 zakelijke kledingtips voor vrouwen
10 zakelijke kledingtips voor vrouwen
/ Geschreven door Ruth Kremer
10 zakelijke kledingtips voor vrouwen

Bij zakelijke kleding komt bij vrouwen wat meer kijken dan voor mannen. Hieronder staan 10 basistips voor het samenstellen en dragen van een zakelijke outfit. In de zakelijke wereld zijn de meningen nogal verdeeld over hoe een vrouw zich hoort te kleden. Sommige bedrijven vinden een mantelpak in de kleuren zwart, grijs of bruin noodzakelijk. Terwijl andere bedrijven felle kleuren toelaten in een outfit. CatchYourTalent is van mening dat een zakelijke outfit best mee mag gaan met de tijd. Wij houden van kleur maar vinden het wel belangrijk dat men zich bewust kleedt op de klant. Ga je naar een klant die traditionele kleding waardeert? Trek dan een conservatievere outfit aan dan normaal. Het belangrijkste is dat je je eigen stijl aanhoudt en en je comfortabel en succesvol voelt in de kleding die je draagt. Onderstaand 10 kledingtips voor vrouwen:

1. Basisstukken
Investeer in goede basisstukken; een mooie pantalon, een kwalitatieve colbert en een paar kwalitatieve/mooie pumps.

 

2. Passende kleding
Belangrijk is dat de kleding bij je past als persoon. Ben je een stoer type? Hijs je dan niet in een mantelpak en kies voor kleding die bij jouw figuur past en waar je je comfortabel in voelt.

 

3. Te bloot
Fashion trends kun je prima toepassen in zakelijke kleding. Maar wees er bewust van dat je kleding nooit ‘te bloot’ is. Een te korte rok of te laag uitgesneden blouse is ‘not done’. Let er op dat je ondergoed niet te zien is door je kleding.

 

4. Panty’s
Blote benen zijn ‘not-done’. Draag daarom altijd een panty en neem een extra panty mee. Let wel op de kleur van de panty.
Bij het dragen van huidkleurige panty’s moet het er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Huidkleurige panty’s kun je het beste iets donkerder kopen dan je huid. Let op dat ze niet te glanzend of te mat zijn.

 

5. Accessoires en sieraden
Accessoires en sieraden complimenteren een outfit. Met een zakelijke outfit is het belangrijk dat je spaarzaam bent met sieraden. Draag niet te excessieve stukken. Kies voor een kwalitatieve sjaal of een subtiele ketting. Dit geldt ook voor je tas; een te grote tas is niet aan te raden.

 

6. Schoenen
Investeer in een paar klassiekers. Kies liever voor 1 paar kwalitatieve pumps dan voor meerdere goedkope schoenen. Kwaliteit is snel te zien aan schoenen en kwalitatief goede schoenen wekken een betere indruk. Bedek altijd je tenen. Peeptoes zijn ‘not done’!

 

7. Haar
Een verzorgd kapsel is ook een onderdeel van je zakelijke outfit. Als je highlights hebt zorg er dan voor dat je het bijhoudt en niet met uitgroei rondloopt. Heb je een formele afspraak? Draag je haar vast (als je lang haar hebt) of zorg ervoor dat je haar in een verzorgd model is geföhnd. Kijk voor inspiratie op onze Pinterest.

 

8. Nagels
Verzorg je nagels en geef ze bijvoorbeeld een passend kleurtje bij je outfit. Afgebladderde nagellak ziet er onverzorgd uit.

 

9. Make-up en parfum
Draag een subtiele parfum. Ga niet zonder make-up naar je werk maar draag ook niet te zware make-up. Een subtiele basislook ziet er fris en professioneel uit. Bekijk Tips & tricks voor deze look in de onderstaande video; hierin legt visagiste Gigi Bowmer van Estée Lauder uit hoe je deze look kan creëren. Basis Businesslook


10. De Jas
Bij een nette zakelijke outfit hoort een passende nette jas. Draag geen leren jas maar ga bijvoorbeeld voor wol.

Wij zijn benieuwd naar jouw zakelijke stijl! Stuur een foto van je favoriete zakelijke outfit! Heb je vragen over dit onderwerp? Wij adviseren jou graag!

Geschreven door: Georgina van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *