Wie maakt me los!? 10 verkooptips voor Koningsdag
Wie maakt me los!? 10 verkooptips voor Koningsdag
/ Geschreven door Ruth Kremer
Wie maakt me los!? 10 verkooptips voor Koningsdag

Wie maakt me los!? Nog even en het is Koningsdag. Heel Nederland ruimt op en probeert op dit grootste Nationale verkoopevenement ’troep’ uit huis te verkopen om een leuk zakcentje te verdienen. Maar hoe haal je hier nu het maximale uit en raak je verlost van alle spullen die je mee naar de vrijmarkt sleept? CatchYourTalent geeft je 10 verkooptips voor Koningsdag om je handel te verkopen.

10 verkooptips voor Koningsdag:

 1. Goede plek
  Op nummer 1 staat wel het zoeken van een goede plek om je waar te verkopen. Een plek waar veel mensen voorbij komen. Dus helaas, dat wordt een nachtje doorhalen op je kleedje of stand want je bent echt niet de enige met dit goede idee! Vroeg opstaan heeft tegenwoordig geen zin meer.
 2. Opvallende stand
  Zorg voor een originele en opvallende stand. Ludieke presentaties zorgen vanzelf voor mond-tot-mond reclame. Denk aan vlaggetjes, opvallende kleding, ballonnen, muziek en presenteer het pronkstuk van jouw waren hoger dan de rest. Wees daarnaast ook onderscheidend en kies bijvoorbeeld voor een totaal andere kleur dan oranje;). Denk tot slot ook aan het lokken van publiek; hang bordjes op en maak pijlen met stoepkrijt dan weet men je vanzelf te vinden!
 3. Assortiment
  Ok. We weten dat je echt van al je oude troep af wilt maar van ons het advies toch even bewust het assortiment samen te stellen en ook kritisch te zijn op wat je verkoopt. Met een goed assortiment ben je sneller uitverkocht en heb je een mooi budget om je te mengen in het feestgedruis. En hoef je dus ook geen spullen weer mee terug naar huis te slepen. Zaken waar echt geen behoefte meer aan is zijn toch wel; videobanden, cassettes, kleding met gaten, GSM’s, oud bestek en gebruikte tandenborstels zijn ook niet aan te raden;)
 4. Publiek trekt publiek
  Zien kopen doet kopen! Zorg dat het lekker druk is bij jouw stand, publiek trekt publiek aan.
 5. Overzichtelijke presentatie
  Leg niet alles door elkaar of op een hoopje maar presenteer je waar overzichtelijk. Op deze manier kan men gemakkelijk zien wat je in de aanbieding hebt.
 6. Zichtbaarheid en behoefte bepalen
  Zorg dat je zelf ook goed zichtbaar aanwezig bent. Ga niet verdekt achter je koopwaar zitten, maar zorg ervoor dat mensen je zien en je gemakkelijk aangesproken kunt worden. Wees origineel in je openingsvraag en bepaal vervolgens de behoefte van de klant.
 7. Het verhaal achter je spullen
  Persoonlijke ervaringen delen werkt nog altijd! Vertel een mooi verhaal of anekdote over de spullen die je verkoopt. Vertaal een producteigenschap in een voordeel voor de klant en vertel in je verhaal het bewijs hiervan.
 8. Geef iets weg!
  Wanneer je iets weggeeft win je vertrouwen en sympathie van je publiek. Zoek natuurlijk wel iets uit met weinig waarde. Verkoop je vooral kinderspeelgoed, geef dan bijvoorbeeld gelukspoppetjes weg. Wordt absoluut gewaardeerd vooral bij het jongere publiek. Wanneer het einde van de dag nadert is dit ook een mooie verkooptechniek om nog net even van je laatste spullen af te komen. Je kunt dan ook de waren van je kleedje weggeven wanneer je niet meer thuis met de troep wilt zitten. Scheelt immers weer een ritje naar de kringloop.
 9. Cross-Selling of bijverkoop
  Ook op de Koningsdag markt kun je aan cross-selling of bijverkoop doen natuurlijk. Bij een broodje verkoop je gemakkelijk een blikje drinken, bij een kinderwagen een pop, en als de man iets koopt, heb je vast ook iets voor de vrouw.
 10. Vraag om de order
  Om de order vragen is iets dat veel onervaren kleedjes verkopers niet zullen doen. Het is immers een drempel. Wij adviseren je dringend om gewoon om de order te vragen omdat je gewoonweg veel meer zult verkopen. En hier enkele voorbeelden:

  1. Zullen we deze doen?
  2. Wil je de blauwe of de rode?
  3. Zal ik er een strik om doen?

Heel veel succes met verkopen!! En heb je zelf nog een geniale tip? Laat natuurlijk even je reactie achter!
Verkooptips Koningsdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *