10 unieke verkooptips voor Koningsdag
10 unieke verkooptips voor Koningsdag
/ Geschreven door Ruth Kremer
10 unieke verkooptips voor Koningsdag

Koningsdag is het grootste nationale verkoopevenement, waar ze in het buitenland jaloers op zijn. Van jong tot oud verkoopt op deze mooiste dag van het jaar zijn handel op straat. Om dit evenement tot een succes te maken heeft CatchYourTalent – Het Instituut voor Sales Talent – 10 verkooptips op een rij gezet.

1. Zorg voor een goede voorbereiding, zodat je weet welke evenementen en activiteiten er in jouw stad/dorp zijn. Op deze manier kan je, je klanten op een leuke manier adviseren!

2. Zorg voor een goede plek; een plek waar veel mensen voorbij komen. Dus helaas, dat wordt inderdaad vroeg je bed uit, of zelfs de avond ervoor al om de beste plek in te nemen. En presenteer je waar overzichtelijk, dan kan men gemakkelijk zien wat je in de aanbieding hebt.

3. Heb een originele opvallende stand. Ludieke presentaties zorgen vanzelf voor mond-tot-mond reclame.

4. Stel je assortiment zorgvuldig samen, zodat je snel bent uitverkocht en een mooi budget hebt om je te mengen in het feestgedruis.

5. Zorg dat het lekker druk is bij jouw stand, publiek trekt publiek aan. Zien kopen, doet kopen!

6. Ga niet achter je koopwaar staan, maar ervoor, zodat je mensen gemakkelijk aanspreekt.  Spreek mensen met een goede originele openingsvraag aan. Bepaal vervolgens de behoefte.

7. Vertel een mooi verhaal of anekdote over de spullen die je verkoopt. Vertaal een producteigenschap in een voordeel voor de klant en vertel in je verhaal het bewijs hiervan.

8. Biedt mensen niet te veel keuze, dat brengt mensen aan het twijfelen.

9. Doe aan cross-selling oftewel bijverkoop. Bij een broodje verkoop je gemakkelijk een blikje drinken, bij een kinderwagen een pop, en als de man iets koopt, heb je vast ook iets voor de vrouw.

10. Vraag om de order: zullen we deze doen? wil je de blauwe of de rode? wil je een tasje?

Wij wensen je veel verkoopsucces op koningsdag en zijn benieuwd naar jouw successtory!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *